Barbarez: Ne bojimo se Marakane!

Barbarez: Ne bojimo se Marakane!

Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Blaž Slišković je na današnjoj pres-konferenciji u Beogradu izjavio da je optimist kada je u pitanju ishod sutrašnje utakmice protiv SCG.

“Očekivanja su onakva kakva sam i najavljivao, dosta optimistična. Za to imamo razloga, imamo kvalitetu, volju, želju i motiv da u Beogradu odigramo kako treba. Posljednji ostvareni rezultati su potvrda da taj optimizam nije bezrazložan. Siguran sam da će svaki pojedinac dati sto posto svojih mogućnosti, a s takvim pristupom nadam se da ni rezultat neće izostati.

Sportska sreća dosad nam nije bila naklonjena, ali u jednoj utakmici sve je moguće pa tako mi očekujemo da sreća bude na našoj strani”, rekao je Slišković, koji nije želio objaviti sastav ekipe koja će sutra istrčati na teren.

Kapetan bh. vrste Sergej Barbarez složio se sa selektorom te najavio da će reprezentacija BiH znati iskoristiti šansu ukoliko joj se ukaže.

“Svjesni smo što nam ova utakmica znači i sretni da se nalazimo u prilici da sami odlučujemo o sebi. Svi igrači su željni igre i dokazivanja pa se tako ne brinem da ćemo zakazati. Tražimo svoju šansu, optimisti smo i sigurno da ćemo iskoristiti svaku šansu koja nam se ukaže. Ne plaši nas ni atmosfera koja će biti na Marakani, to nam može biti samo dodatna motivacija”, rekao je Barbarez.

Današnja pres-konferencija bila je posljednji kontakt nogometaša i stručnog štaba reprezentacije BiH s novinarima prije sutrašnjeg susreta protiv SCG.

Večeras će bh. reprezentativci imati trening na stadionu Marakana u terminu sutrašnje utakmice (20.30)

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.