Poraz mlade reprezentacije BiH u Novom Sadu

Poraz mlade reprezentacije BiH u Novom Sadu


Mlada nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine (igrači do 21 godine) porazom je okončala kvalifikacije za evropsko prvenstvo. U posljednjem susretu grupe 7 kvalifikacija za EP mladi nogometaši BiH su danas u Novom Sadu poraženi od odgovarajuće selekcije SCG rezultatom 5:1 (2:1).

BiH je došla u vodstvo u 14. minuti golom Džidića. Poravnao je Purović u 26., a reprezentaciju SCG u vodstvo je doveo Stepanov u 35. minuti. Milijas je golovima u 59. i 66. minuti povećao prednost domaćih na 4:1, a konačan rezultat 5:1 postavio je Janković u 68. minuti. Repreznetacija BiH je od 36. minute igrala s igračem manje, nakon što je Landeka dobio crveni karton.

Nogometaši BiH time su okončali kvalifikacije osvojivši četvrto mjesto u grupi sa deset osvojenih bodova. U 10 utakmica bh. nogometaši su ostvarili tri pobjede, jedan remi i šest poraza.

U-21: REZULTATI I TABELA GRUPE 7 KVALIFIKACIJA ZA EP

SARAJEVO, 11. oktobra (FENA) – Rezultati susreta 10. kola grupe 7 kvalifikacija za evropsko nogometno prvenstvo mladih reprezentacija (igrači do 21 godine):

Srbija i Crna Gora – Bosna i Hercegovina 5:1
Litvanija – Belgija 1:2
San Marino – Španija 1:10

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.