HDZ povodom presude Anti Jelaviću

HDZ povodom presude Anti Jelaviću


Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) BiH oglasila se saopćenjem za javnost u kojem izražava zaprepaštenje i najoštrije osuđuje donesenu presudu kojom se bivši član Predsjedništva BiH i bivši predsjednik HDZ-a
Ante Jelavić osuđuje na desetogodišnju zatvorsku kaznu.

 “Ova presuda je samo konačna potvrda da se od samog početka radi o montiranom političkom procesu koji se vodi izvan svih zakonskih i ustavnih okvira države BiH i odašilje više nego jasnu poruku za Hrvate u BiH”, stoji u saopćenju.

 

HDZ BiH smatra neprihvatljivim što se evidentnom sudskom i medijskom manipulacijom javnosti prikazuje kako je predmet ove sudske farse navodni gospodarski kriminal u Hercegovačkoj banci.

“HDZ BiH smatra da opravdana politička borba Ante Jelavića za jednaku poziciju hrvatskog naroda u BiH nikako nije smjela biti predmetom sudskih procesa, jer jedini njegov grijeh je to što je bio glas obespravljenog hrvatskog naroda u BiH i što mu je pomagao.

Usprkos svemu, želimo vjerovati da ova skandalozna presuda neće postati i pravomoćna. Iskreno se nadamo da će pobijediti istina i pravda te da će se ovaj slučaj na koncu završiti na jedini mogući način, odnosno oslobađanjem Ante Jelavića od svih neutemeljenih i tendencioznih optužbi”, stoji u saopćenju HDZ-a BiH.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.