Jelavić osuđen na 10 godina zatvora – ali gdje je Ante?!

Jelavić osuđen na 10 godina zatvora – ali gdje je Ante?!


Bivšem članu Predsjedništva BiH Anti Jelaviću, kojega optužnica tereti za pronevjeru novca koji je iz Hrvatske stizao u BiH kao pomoć Hrvatima, u četvrtak je Sudsko vijeće Državnog suda BiH izreklo
nepravomoćnu presudu od deset godina zatvorske kazne.

Objavljujući presudu, predsjedatelj Sudskog vijeća Malcolm Simons rekao je kako izdržavanje kazne stupa na snagu odmah po izricanju, te da se u izdržavanje kazne uračunava vrijeme provedeno u pritvoru od siječnja 2004. do svibnja 2005. godine.

 

No, tužitelj u postupku u tzv. slučaju Hercegovačka banka, John McNair, izjavio je u četvrtak, nakon izricanja desetogodišnje zatvorske kazne optuženom bivšom članu predsjedništva BiH Anti Jelaviću, kako ne zna gdje se Jelavić trenutačno nalazi.

Jelavić bi, po današnjoj odluci Sudskog vijeća, trebao odmah stupiti na izdržavanje zatvorske kazne.

Jelavić nije bio nazočan u sudnici Državnog suca BiH pri izricanju kazne, a tužitelj McNair je takav Jelavićev postupak nazvao kukavičkim.

McNair, koji je potvrdio da je danas izdao nalog za Jelavićevo privođenje na izdržavanje kazne, također je izjavio novinarima da je o tom nalogu obaviještena i Državna granična služba BiH.

Jelavić je u svibnju ove godine pušten iz pritvora da se brani sa slobode, uz jamčevinu od 500 tisuća konvertibilnih maraka (oko 250 tisuća eura) i predaju putovnice Državnom sudu BH u Sarajevu kao jamstvo da neće pobjeći.

“Koliko je meni poznato Jelavićeva putovnica još se nalazi u Sudu BiH”, kazao je tužitelj McNair.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.