Krvavi vikend u BiH

Protekli vikend u našoj državi obilježile su brojne tuče, krađe i napadi. Pripadnici policije širom BiH imali su pune ruke posla, a rubrike crne hornike u svim medijima bile su ispunjene do posljednjeg stupca. U Čitluku se desila nezapamćena tuča, u Sarajevu su napadači posuli staricu benzinom i zapalili je, a u Brčkom je pregažen pješak.

U petak, oko 18 sati, policiji Brčko Distrikta prijavljeno je da na Regionalnoj cesti Brčko – Cerik u mjestu Dubrave leži muška osoba ozlijeđene glave. Na lice mjesta izašli su pripadnici policije i služba hitne pomoći te ozlijeđenog prevezli u Medicinski centar Brčko, ali je on od zadobivenih ozljeda ubrzo i preminuo.

 

Utvrđeno je da je riječ o D. D. (1972.) iz Dubrava, a pretpostavlja seda je najverovatnije bio u alkoholiziranom stanju i ležao na kolniku teda je preko njega prešlo zasad nepoznato vozilo.

U novootvorenom čitlučkom Disco clubu “Frotea” u subotu navečer izbilaje opća tučnjava u kojoj su lakše ozlijeđena dva policajca, a 23 osobesu zadobile ozljede neutvrđenoga stepena i potražile su pomoć učitlučkom Domu zdravlja i KB Mostar.

Prema neslužbenim informacijama iz PS Čitluk, ovome neviđenomincidentu, kakav do sada nije zabilježen u Čitluku, prethodila su dvamanja incidenta oko 02.30 sati da bi nakon toga došlo do tučnjave kojusu izazvali pripadnici Bad Blue Boysa iz Zagreba, njih 50-ak, koji suprije toga sudjelovali u tučnjavi u Metkoviću.

Prema informacijama iz Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskogkantona u subotu oko 1.00 sati službenici policije Policijske staniceIstok u Tuzli u ulici Ismeta Mujezinovića do br. 42 zapazili su grupunepoznatih osoba, među kojima i tri muškarca, kako fizički napadajučetiri ženske osobe.

Ljubica čokić – Spasojević (72) zadobila je teške opekotine sinoć oko20:40 sati nakon što su je u haustoru zgrade u kojoj živi u sarajevskomnaselju Hrasno benzinom polila i zapalila dvojica razbojnika.

Nesretna starica vraćala se iz prodavnice kada su je ispred lifta uzgradi na broju 124 u ulici Azize Šaćirbegović presrela dvojicamladića, najvjerovatnije u namjeri da joj preotmu novac. Nakon što suvidjeli da nema novca, posuli su je benzinom, zapalili i pobjegli.

Žena je u plamenu nekako uspjela doći do ulaznih vrata u zgradu, a utom trenutku naišao je njen komšija koji je sa drugim komšijamapritekao u pomoć nesretnoj ženi. Pozvana je i Hitna pomoć, a72-godišnja žena prevezena je na Klinički centar Univerziteta uSarajevu.

Policija je uspjela uhapsiti oba razbojnika koji su počinili ovozlodjelo. Identitet počinioca nije otkriven, ali je naglašeno da seradi o maloljetnicima.

(Sarajevo-x)

Add comment

BLISTAVI DOM – Vaša sigurnost i povjerenje su naš emanet!

Highlight option

Turn on the "highlight" option for any widget, to get an alternative styling like this. You can change the colors for highlighted widgets in the theme options. See more examples below.

Advertisement

Small ads

Flickr

  • Chihoko ##
  • Chihoko #
  • Chihoko
  • Chihoko
  • rebel
  • Fashion
  • All about Stanley
  • no way out
  • blue screen

Social Widget

Collaboratively harness market-driven processes whereas resource-leveling internal or "organic" sources.

ThemeForest

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.