Krvavi vikend u BiH

Protekli vikend u našoj državi obilježile su brojne tuče, krađe i napadi. Pripadnici policije širom BiH imali su pune ruke posla, a rubrike crne hornike u svim medijima bile su ispunjene do posljednjeg stupca. U Čitluku se desila nezapamćena tuča, u Sarajevu su napadači posuli staricu benzinom i zapalili je, a u Brčkom je pregažen pješak.

U petak, oko 18 sati, policiji Brčko Distrikta prijavljeno je da na Regionalnoj cesti Brčko – Cerik u mjestu Dubrave leži muška osoba ozlijeđene glave. Na lice mjesta izašli su pripadnici policije i služba hitne pomoći te ozlijeđenog prevezli u Medicinski centar Brčko, ali je on od zadobivenih ozljeda ubrzo i preminuo.

 

Utvrđeno je da je riječ o D. D. (1972.) iz Dubrava, a pretpostavlja seda je najverovatnije bio u alkoholiziranom stanju i ležao na kolniku teda je preko njega prešlo zasad nepoznato vozilo.

U novootvorenom čitlučkom Disco clubu “Frotea” u subotu navečer izbilaje opća tučnjava u kojoj su lakše ozlijeđena dva policajca, a 23 osobesu zadobile ozljede neutvrđenoga stepena i potražile su pomoć učitlučkom Domu zdravlja i KB Mostar.

Prema neslužbenim informacijama iz PS Čitluk, ovome neviđenomincidentu, kakav do sada nije zabilježen u Čitluku, prethodila su dvamanja incidenta oko 02.30 sati da bi nakon toga došlo do tučnjave kojusu izazvali pripadnici Bad Blue Boysa iz Zagreba, njih 50-ak, koji suprije toga sudjelovali u tučnjavi u Metkoviću.

Prema informacijama iz Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskogkantona u subotu oko 1.00 sati službenici policije Policijske staniceIstok u Tuzli u ulici Ismeta Mujezinovića do br. 42 zapazili su grupunepoznatih osoba, među kojima i tri muškarca, kako fizički napadajučetiri ženske osobe.

Ljubica čokić – Spasojević (72) zadobila je teške opekotine sinoć oko20:40 sati nakon što su je u haustoru zgrade u kojoj živi u sarajevskomnaselju Hrasno benzinom polila i zapalila dvojica razbojnika.

Nesretna starica vraćala se iz prodavnice kada su je ispred lifta uzgradi na broju 124 u ulici Azize Šaćirbegović presrela dvojicamladića, najvjerovatnije u namjeri da joj preotmu novac. Nakon što suvidjeli da nema novca, posuli su je benzinom, zapalili i pobjegli.

Žena je u plamenu nekako uspjela doći do ulaznih vrata u zgradu, a utom trenutku naišao je njen komšija koji je sa drugim komšijamapritekao u pomoć nesretnoj ženi. Pozvana je i Hitna pomoć, a72-godišnja žena prevezena je na Klinički centar Univerziteta uSarajevu.

Policija je uspjela uhapsiti oba razbojnika koji su počinili ovozlodjelo. Identitet počinioca nije otkriven, ali je naglašeno da seradi o maloljetnicima.

(Sarajevo-x)

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.