Rušenje vikendica


Radnici KJP “Sana” iz Sanskog Mosta jučer su došli da ruše vikendicu Mustafe Å ante, direktora sanske poslovnice “Sarajevoosiguranja”, ali je dogovoreno da objekat po želji vlasnika ukloni sanska frima DOO “Fading”. Rušenje je počelo odmah.

Vikendica smještena na desnoj obali Sane, u vikend-naselju Kriva Cesta, bila je i prošle godine “na listi za rušenje”, ali je Ministarstvo građenja, prostornog uređenja i zaštite okoline USK svojim rješenjima poništilo zaključke o rušenju i naložilo obnovu postupka.

 

Mustafa Å anta odbio je da prisustvuje rušenju i opunomoćio zeta Sabriju Bećirbegovića da potpiše zapisnik. Brzina kojom je općinska administracija odlučila da “adaktira” Å antin objekat dovodi se u vezu sa raspravom na Skupštini USK u Bihaću na kojoj je jedna od vrućih tema jučer bila i problematika bespravne gradnje na Kantonu.

Urbanističko-građevinski inspektor Fadil Rekanović odbio je dati izjavu. On je po zanimanju diplomirani inžinjer poljoprivrede pa je upitno da li je on uopće ovlaštena osoba po važećim zakonima za građenje i prostorno uređenje. Drugi urbanističko-građevinski inspektor Suad Karabeg i dalje je na bolovanju. Vodeći nekoliko akcija rušenja objekata na sanskoj općini Karabeg je obolio.

Mustafa Å anta najavio je krivične prijave protiv odgovornih osoba. On je ubijeđen da iza rušenja njegove vikendice stoji “dobro poznata osoba u sjeni”.

Novoimenovani urbanističko-građevinski inspektor Fadil Rekanović donio je rješenje i zaključak o rušenju ne čekajući da se okonča obnovljeni drugostepeni postupak u Bihaću.

Odlučio je sam raspraviti pitanje urbanističke saglasnosti za legalizaciju bespravno izgrađenog objekta i zaključio kako Å antina vikendica nema uslova za legalizaciju. Ni postupak legalizacije koji je općinska Služba za prostorno uređenje, građenje i stambene poslove trebala provesti nije proveden.

(Avaz)

Add comment

BLISTAVI DOM – Vaša sigurnost i povjerenje su naš emanet!

Highlight option

Turn on the "highlight" option for any widget, to get an alternative styling like this. You can change the colors for highlighted widgets in the theme options. See more examples below.

Advertisement

Small ads

Flickr

  • Chihoko ##
  • Chihoko #
  • Chihoko
  • Chihoko
  • rebel
  • Fashion
  • All about Stanley
  • no way out
  • blue screen

Social Widget

Collaboratively harness market-driven processes whereas resource-leveling internal or "organic" sources.

ThemeForest

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.