Å pirićev pokušaj obmane

Sve što se dešavalo oko odlaska predsjedavajućeg Vijeća ministara u ostavci Nikole Špirića u New York jeste zaprvo proizvod pokušaja njegove obmane Predsjedništva BiH. Špirić je na pitanje članova Predsjedništva, po čijem pozivu ide na sjednicu Vijeća sigurnosti UN-a, kazao kako ga je pozvao ambasador BiH pri UN-u Miloš Prica. Međutim, to se ispostavilo kao neistina.

Vrlo brzo, u direktnom kontaktu sa amasadorom Pricom, ovo se pokazalo kao neistina, a ne spominjemo činjenicu da ambasador BiH pri UN-u svakako nije osoba koja je ovlaštena uputiti ovakav poziv, stoji u saopćenju iz kabineta predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željka Komšića.

 

Gospodin Špirić je otputovao u New York ignorišući zahtjevPredsjedništva BiH, navodi se u saopćenju, da tamo nastupa sausaglašenim stavom. Da ovo nije jedini pokušaj otpora provođenjuzaključaka Predsjedništva BiH pokazuje i činjenica da se u međuvremenui u Ministarstvu vanjskih poslova BiH pojavio otpor provođenju ovakvogzaključka Predsjedništva BiH.

Jasno je da u zemlji kao što je BiH svaki pokušaj uvođenja bilo kakvogreda u radu institucija sistema izaziva razne vrste otpora, ali ovomprilikom želio bih izraziti nadu da će ostala dva člana PredsjedništvaBiH stajati iza zaključka koji smo zajedno donijeli.

Sada je jasno da BiH zapravo ima sreću što ovo Vijeće ministara odlazi,jer je očigledno da se predsjedavajući Špirić i pojedini ministri uVijeću ministara ponašaju u skladu sa ko zna kakvim i čijim politikama,vrlo često i sa onim koje se kreiraju van BiH, a da funkcionisanjeinstitucija sistema u BiH njima izgleda nije prioritetan zadatak.

Njih se jednostavno ne tiče sve lošija i politička i ekonomskasituacija u zemlji i njih jednostavno ne interesuju niti cijene uljaniti brašna, niti da li uopšte običan čovjek može nabaviti oveproizvode. A čini mi se da bi ovo zapravo trebao biti njihov prioritetu radu!, zaključuje se u saopćenju iz kabineta predsjedavajućegPredsjedništva BiH Željka Komšića.

(Sarajevo-x)

Add comment

BLISTAVI DOM – Vaša sigurnost i povjerenje su naš emanet!

Highlight option

Turn on the "highlight" option for any widget, to get an alternative styling like this. You can change the colors for highlighted widgets in the theme options. See more examples below.

Advertisement

Small ads

Flickr

  • Chihoko ##
  • Chihoko #
  • Chihoko
  • Chihoko
  • rebel
  • Fashion
  • All about Stanley
  • no way out
  • blue screen

Social Widget

Collaboratively harness market-driven processes whereas resource-leveling internal or "organic" sources.

ThemeForest

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.