Å pirićev pokušaj obmane

Sve što se dešavalo oko odlaska predsjedavajućeg Vijeća ministara u ostavci Nikole Špirića u New York jeste zaprvo proizvod pokušaja njegove obmane Predsjedništva BiH. Špirić je na pitanje članova Predsjedništva, po čijem pozivu ide na sjednicu Vijeća sigurnosti UN-a, kazao kako ga je pozvao ambasador BiH pri UN-u Miloš Prica. Međutim, to se ispostavilo kao neistina.

Vrlo brzo, u direktnom kontaktu sa amasadorom Pricom, ovo se pokazalo kao neistina, a ne spominjemo činjenicu da ambasador BiH pri UN-u svakako nije osoba koja je ovlaštena uputiti ovakav poziv, stoji u saopćenju iz kabineta predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željka Komšića.

 

Gospodin Špirić je otputovao u New York ignorišući zahtjevPredsjedništva BiH, navodi se u saopćenju, da tamo nastupa sausaglašenim stavom. Da ovo nije jedini pokušaj otpora provođenjuzaključaka Predsjedništva BiH pokazuje i činjenica da se u međuvremenui u Ministarstvu vanjskih poslova BiH pojavio otpor provođenju ovakvogzaključka Predsjedništva BiH.

Jasno je da u zemlji kao što je BiH svaki pokušaj uvođenja bilo kakvogreda u radu institucija sistema izaziva razne vrste otpora, ali ovomprilikom želio bih izraziti nadu da će ostala dva člana PredsjedništvaBiH stajati iza zaključka koji smo zajedno donijeli.

Sada je jasno da BiH zapravo ima sreću što ovo Vijeće ministara odlazi,jer je očigledno da se predsjedavajući Špirić i pojedini ministri uVijeću ministara ponašaju u skladu sa ko zna kakvim i čijim politikama,vrlo često i sa onim koje se kreiraju van BiH, a da funkcionisanjeinstitucija sistema u BiH njima izgleda nije prioritetan zadatak.

Njih se jednostavno ne tiče sve lošija i politička i ekonomskasituacija u zemlji i njih jednostavno ne interesuju niti cijene uljaniti brašna, niti da li uopšte običan čovjek može nabaviti oveproizvode. A čini mi se da bi ovo zapravo trebao biti njihov prioritetu radu!, zaključuje se u saopćenju iz kabineta predsjedavajućegPredsjedništva BiH Željka Komšića.

(Sarajevo-x)

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.