Utvrđene prioritetne dionice za gradnju autoputeva


Predstavnici Vlade RS i austrijske kompanije “Strabag” završili su juče trodnevne razgovore o pripremama za izgradnju autoputeva i brzih cesta kroz RS, a utvrđene su prioritetne dionice za izgradnju, saopšteno je juče iz Vlade RS.

Nedeljko Čubrilović, ministar saobraćaja i veza, kazao je da je zadovoljan tokom razgovora, dodajući da se radi tek o prvoj fazi pregovora i da će se morati obaviti još nekoliko sastanaka kako bi se prvo došlo do predugovora, a kasnije i ugovora o izgradnji puteva.

On je rekao da je sljedeći nastavak pregovora planiran za februar napominjući da obje strane žele da uđu u izuzetno vrijedan posao sa jasno definisanim ugovorom.

“Na trodnevnom sastanku je bilo riječi i o procjenama vrijednosti investicije, ali je još rano govoriti o konkretnim ciframa”, kazao je Čubrilović.

Međutim, on je otkrio da su utvrđene prioritetne dionice za gradnju, objašnjavajući da je to urađeno na osnovu već postojećih studija izvodljivosti i završenih projekata za pojedine putne pravce.

“Planirano je da se u prvoj fazi gradi autoput Gradiška – Banjaluka – Mrkonjić Grad – Kupres, te dionica autoputa od Prijedora do Bijeljine na relaciji Prijedor – Banjaluka – Doboj – Šamac”, precizirao je Čubrilović.

Prema njegovim riječima, okvirno je utvrđeno da prva faza izgradnje mreže autoputeva u dužini od 331 kilometar treba da počne polovinom ove godine, dok bi radovi trebalo da budu završeni u toku 2014. godine.

“Druga faza izgradnje autoputeva i brzih cesta trebalo bi da počne 2011. godine, a završetak radova planiran je u 2016. godini”, kaže Čubrilović ističući da vjeruje da, ukoliko ugovor sa “Strabagom” bude sklopljen do sredine godine, će svi ti okvirni rokovi biti i ispoštovani.

On je istakao veoma korektan odnos Austrijanaca tokom pregovora.

Planirano je da novi sastanak delegacije Vlade Republike Srpske i predstavnika austrijske kompanije “Strabag” bude održan u Banjaluci u februaru, kada će biti nastavljeni razgovori o uslovima za potpisivanje predugovora o prvoj fazi izgradnje mreže autoputeva u Republici Srpskoj.

Na trodnevnom sastanku u Banjaluci, sa delegacijom “Strabaga”, koju je predvodio Rudolf Krapf, direktor za investiciona ulaganja, razgovarali su predsjednik Vlade RS Milorad Dodik i ministar saobraćaja i veza Nedeljko Čubrilović sa saradnicima.

 

 

 

 

Nezavisne

Add comment

BLISTAVI DOM – Vaša sigurnost i povjerenje su naš emanet!

Highlight option

Turn on the "highlight" option for any widget, to get an alternative styling like this. You can change the colors for highlighted widgets in the theme options. See more examples below.

Advertisement

Small ads

Flickr

  • spada
  • Fatuma
  • Madoka
  • le Lac
  • Vigil with the doves
  • Human rights are not white
  • "I am tired and sick of war. Its glory is all moonshine. It is only those who have neither fired a shot nor heard the shrieks and groans of the wounded who cry aloud for blood, for vengeance, for desolation. War is hell." William T. Sherman
  • "I am tired and sick of war. Its glory is all moonshine. It is only those who have neither fired a shot nor heard the shrieks and groans of the wounded who cry aloud for blood, for vengeance, for desolation. War is hell". William T. Sherman
  • The sadness of Pèlerine

Social Widget

Collaboratively harness market-driven processes whereas resource-leveling internal or "organic" sources.

ThemeForest

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.