Dodik: Predsjedavajući Vijeća ministara mora biti iz SNSD-a


Predsjednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata Milorad Dodik izjavio je danas da SNSD namjerava da razgovara sa svim političkim partijama koje budu u Narodnoj skupštini RS-a o formiranju vlasti, ali i s onima koji ne budu a treba da budu uvaženi zbog političkog kapaciteta koji imaju.

“Minimum koji tražimo je da predsjedavajući Vijeća ministara BiH bude iz RS-a, odnosno iz SNSD-a, i razgovarat ćemo s onima koji stanu iza toga, a ako drugi misle da daju predsjedavajućeg neka formiraju Vijeće s nekim s Marsa, a mi ćemo ostati izvan toga”, kazao je Dodik. Naveo je da želi da RS u narednom vremenu bude “rasterećena unutrašnjih političkih trzavica i da se usmjeri na svoj status u BiH”.

Dodik je kazao “da ga ne interesuju koalicije na nivou BiH, jer je SNSD dobio podršku naroda iz RS-a i da na nivo BiH ide s jasnim interesima koje će zastupati uime RS-a”.

Istakao je da želi da organi BiH budu funkcionalni i efikasni, te da neće prihvatiti dosadašnji ambijent u kojem su ove institucije radile.

Dodik je u izjavi novinarima u Banjoj Luci podsjetio da je SNSD učestvovao u razgovorima o ustavnim promjenama u BiH i prihvatio paket promjena te da, ako se nađe parlamentarna većina za njegovo usvajanje bez izmjena, SNSD će ostati u sporazumu čime bi BiH poslala poruku da njene institucije mogu da funkcionišu.

Ponovio je stav da se u reformi policijskih snaga u BiH ne može biti ukinuta policija RS-a, od čega se neće odstupiti ni po cijenu prekida pregovora o stabilizaciji i pridruživanju s Evropskom unijom.

“Ovo može da djeluje kao ucjenjivačka priča, ali ne vidim drugi način da se skrene pažnja na ovo pitanje”, naveo je lider SNSD-a.

FENA

Add comment

BLISTAVI DOM – Vaša sigurnost i povjerenje su naš emanet!

Highlight option

Turn on the "highlight" option for any widget, to get an alternative styling like this. You can change the colors for highlighted widgets in the theme options. See more examples below.

Advertisement

Small ads

Flickr

  • Jessy #
  • Tüllin #
  • Monopoly experience
  • Richard
  • Nicola
  • le bouquet aux luettes
  • Tüllin
  • Jessy
  • l'échelle de la fable

Social Widget

Collaboratively harness market-driven processes whereas resource-leveling internal or "organic" sources.

ThemeForest

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.