Blaž Slišković najavljuje promjene u Iranu


Nakon slobodnog dana u subotu koji su, zbog pljuska, proveli igrajući karti u hotelu, u sauni, na internetu ili spavajući, reprezentativci Bosne i Hercegovine jučer su se vratili obavezama.

Selektor Blaž Slišković zakazao je trening za popodne, a odlučio je da fudbaleri i danas odu na teren. Baka je vrlo nezadovoljan i razočaran pa prije polaska u Teheran želi još raditi s timom, uigravati ga i pripremati za bolji rezultat kojim bi popravio dojam iz Seula.

 

U ekipi se ne dešava ništa. Poraz nije previše utjecao na igrače, ali jeste na Sliškovića. Baka ne krije da mu je moral opao. Za razliku raspoloženja i entuzijazma s kojim je došao u Seul, sada je mnogo šutljiviji i zamišljeniji.

Baka razmišlja o promjenama u ekipi, ali ne samo zbog toga što je dosta igrača pružilo slabu predstavu.

– Bajić se žali na povredu, izgleda da je riječ o ligamentima koljena. Prema svemu sudeći, neće moći igrati tako da, u svakom slučaju, trebamo mijenjati. Na raspolaganju imamo Vidića i Milenkovića. Vidjet ćemo koje su nam najbolje opcije – kaže Slišković.

U Teheranu, najvjerovatnije, ponovo neće biti Almira Tolje, koji se i dalje žali na aduktor, pa će tako na golu opet stajati Mitrović. Tolja će na teren samo ako se Romeo ozlijedi.

Ekipa kreće u Iran danas oko 12 sati po našem vremenu, a predviđeno je da u utorak na stadionu Azadi održi prvi i, vjerovatno, jedini trening pred meč.
Utakmica se igra 31. maja u 18 sati po lokalnom, odnosno, u 15.30 sati po našem vremenu.

Nikola Vasiljević mogao bi ostati u Južnoj Koreji i narednih nekoliko dana. Naime, za fudbalera Modriče Maxime zainteresiran je lokalni korejski ligaš SK Telecom, koji je izrazio želju da još nekoliko dana isproba Vasiljevića i eventualno ga zadrži u svojoj ekipi pa bi ga selektor Slišković možda mogao poštediti odlaska u Teheran.

Korejski selektor Dick Advokaat iznio je dosta pohvala na račun reprezentacije BiH.

Holandski stručnjak istakao je da je BiH bila ozbiljniji protivnik od Senegala, s kojim je Koreja nekoliko dana ranije igrala 1:1, ali da je razlika bila u tome što je protiv nas igrao njihov najbolji tim.

Interesantno je da se Advokaatu u redovima BiH najviše svidio Saša Papac.

Add comment

BLISTAVI DOM – Vaša sigurnost i povjerenje su naš emanet!

Highlight option

Turn on the "highlight" option for any widget, to get an alternative styling like this. You can change the colors for highlighted widgets in the theme options. See more examples below.

Advertisement

Small ads

Flickr

  • Chihoko ##
  • Chihoko #
  • Chihoko
  • Chihoko
  • rebel
  • Fashion
  • All about Stanley
  • no way out
  • blue screen

Social Widget

Collaboratively harness market-driven processes whereas resource-leveling internal or "organic" sources.

ThemeForest

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.