Možemo li večeras do pobjede bez Edina Džeke

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine će u sedmom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine dočekuje reprezentaciju Finske.

Zmajevima je ovo ključna utakmica kada je u pitanju plasman na Euro kroz kvalifikacije. Sve osim pobjede znači i definitivni oproštaj od tog scenarija i okretanje ka baražu koji su izabranici Roberta Prosinečkog ostvarili kroz Ligu nacija.

No, čak i u slučaju pobjede Zmajevi će se morati dobro namučiti da kroz kvalifikacije odu na smotru najboljih evropskih selekcija. U suštini, naši reprezentativci moraju dobiti sve četiri preostale utakmice (Finska, Grčka, Italija i Lihtenštajn).

Otežavajuća okolnost za ekipu koju sa klupe vodi Robert Prosinečki je i činjenica da će do pobjede protiv Finske, ali i Grčke tri dana kasnije, morati doći bez kapitena i najboljeg igrača Edina Džeke.

Džeko je slomio jagodičnu kost na susretu italijanskog prvenstva i već je operisan, te će sa tribina bodriti svoje saigrače.

Glavno pitanje koje se nameće je ko će zamijeniti Džeku?

Prosinečki je od napadača pozvao Riada Bajića i Armina Hodžića i nije isključeno da jedan od njih počne susret.

No, postoji mogućnost i da Zmajevi zaigraju sa “lažnom devetkom” koju bi mogao igrati Amer Gojak ili Izet Hajrović.

Ulogu kapitena u ovom susretu preuzet će Miralem Pjanić. Pjaniću će ovo biti prvi put u karijeri da kao kapiten izvede reprezentativce na travnjak, a na jučerašnjoj konferenciji za medije poručio je kako se nada da će neko od saigrača iskočiti u prvi plan.

Što se tiče reprezentacije Finske, selektor Markku Kanerva može računati na sve najvažnije igrače uključujući i Teemua Pukkija.

Napadač Norwicha je nakon furioznog otvaranja sezone upao u golgetersku krizu, te u posljednje tri takmičarske utakmice nije tresao protivničke mreže. Podsjetimo, Pukki je postigao oba pogotka u susretu između Finske i BiH (2:0) u Tampereu 8. juna.

Susret BiH – Finska igra se danas na Bilinom Polju s početkom u 18 sati. Glavni sudija meča je Ivan Kružliak iz Slovačke, a asistirat će mu sunarodnjaci Tomaš Somolani i Branislav Hancko.

U kvalifikacionoj grupi J danas od 20:45 sati igraju i Italija – Grčka, te Lihtenštajn – Armenija.

(klix)

Add comment

BLISTAVI DOM – Vaša sigurnost i povjerenje su naš emanet!

Highlight option

Turn on the "highlight" option for any widget, to get an alternative styling like this. You can change the colors for highlighted widgets in the theme options. See more examples below.

Advertisement

Small ads

Flickr

  • Chihoko ##
  • Chihoko #
  • Chihoko
  • Chihoko
  • rebel
  • Fashion
  • All about Stanley
  • no way out
  • blue screen

Social Widget

Collaboratively harness market-driven processes whereas resource-leveling internal or "organic" sources.

ThemeForest

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.