U rušenju zgrade u Meki poginule 23 osobe

Najmanje 23 hodočasnika su poginula, a više od 80 ih je povrijeđeno u četvrtak kada se srušila jedna devetokatnica u Meki, prvom mjestu islama u Saudijskoj Arabiji, gdje se na hiljade vjernika sprema da obave hadž, javio je jedan očevidac AFP-u.

“Bila su 23 tijela”, rekao je ovaj francuski hodočasnik Abderahmane Ghoul, predsjednik Vijeća muslimana za region Province-Alpes-Cote-d'Azur, jugoistoka Francuske.

Više od 80 je povrijeđenih, dodao je on.

On je javio da se drama desila kada je oko 11.30 sati po lokalnom vremenu izbio požar u jednoj devetokatnici, pedesetak metara od Velike džamije u Meki.

MEčU POVRIJEčENIM I POGINULIM U MEKI NEMA DRŽAVLJANA BiH

SARAJEVO, 5. januara (FENA) ”“ U nesreći koja se desila u Meki među povrijeđenim i poginulim nema državljana BiH, potvrđeno je FENI u Ministarstvu vanjskih poslova BiH.

Načelnik Ureda za odnose s javnošću MVP-a BiH Nebojša Regoje kazao je kako porodice hadžija iz BiH nemaju razloga za brigu.

Dio grada u kojem je došlo do nesreće i dio grada u kojem su smještene hadžije iz BiH su na potpuno suprotnim stranama, tako da nema nikakvog razloga za brigu.

-Ove informacije su u MVPBiH stigle iz Ambasade BiH u Saudijskoj Arabiji i osoblje je neprekidno u pratnji naših hadžija, tako da će u ovom slučaju i u eventualno budućim slučajevima uvijek biti u situaciji da pruže neophodnu pomoć, kazao je Regoje.

Kako su danas objavile agencije, najmanje 23 hodočasnika su poginula, a više od 80 ih je povrijeđeno kada se srušila jedna devetokatnica u Meki, gdje se na hiljade vjernika sprema da obave hadž.

Ova drama se dogodila kada je oko 11.30 sati po lokalnom vremenu izbio požar u jednoj devetokatnici, pedesetak metara od Velike džamije u Meki.

Add comment

BLISTAVI DOM – Vaša sigurnost i povjerenje su naš emanet!

Highlight option

Turn on the "highlight" option for any widget, to get an alternative styling like this. You can change the colors for highlighted widgets in the theme options. See more examples below.

Advertisement

Small ads

Flickr

  • Chihoko ##
  • Chihoko #
  • Chihoko
  • Chihoko
  • rebel
  • Fashion
  • All about Stanley
  • no way out
  • blue screen

Social Widget

Collaboratively harness market-driven processes whereas resource-leveling internal or "organic" sources.

ThemeForest

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.