U rušenju zgrade u Meki poginule 23 osobe

Najmanje 23 hodočasnika su poginula, a više od 80 ih je povrijeđeno u četvrtak kada se srušila jedna devetokatnica u Meki, prvom mjestu islama u Saudijskoj Arabiji, gdje se na hiljade vjernika sprema da obave hadž, javio je jedan očevidac AFP-u.

“Bila su 23 tijela”, rekao je ovaj francuski hodočasnik Abderahmane Ghoul, predsjednik Vijeća muslimana za region Province-Alpes-Cote-d'Azur, jugoistoka Francuske.

Više od 80 je povrijeđenih, dodao je on.

On je javio da se drama desila kada je oko 11.30 sati po lokalnom vremenu izbio požar u jednoj devetokatnici, pedesetak metara od Velike džamije u Meki.

MEčU POVRIJEčENIM I POGINULIM U MEKI NEMA DRŽAVLJANA BiH

SARAJEVO, 5. januara (FENA) ”“ U nesreći koja se desila u Meki među povrijeđenim i poginulim nema državljana BiH, potvrđeno je FENI u Ministarstvu vanjskih poslova BiH.

Načelnik Ureda za odnose s javnošću MVP-a BiH Nebojša Regoje kazao je kako porodice hadžija iz BiH nemaju razloga za brigu.

Dio grada u kojem je došlo do nesreće i dio grada u kojem su smještene hadžije iz BiH su na potpuno suprotnim stranama, tako da nema nikakvog razloga za brigu.

-Ove informacije su u MVPBiH stigle iz Ambasade BiH u Saudijskoj Arabiji i osoblje je neprekidno u pratnji naših hadžija, tako da će u ovom slučaju i u eventualno budućim slučajevima uvijek biti u situaciji da pruže neophodnu pomoć, kazao je Regoje.

Kako su danas objavile agencije, najmanje 23 hodočasnika su poginula, a više od 80 ih je povrijeđeno kada se srušila jedna devetokatnica u Meki, gdje se na hiljade vjernika sprema da obave hadž.

Ova drama se dogodila kada je oko 11.30 sati po lokalnom vremenu izbio požar u jednoj devetokatnici, pedesetak metara od Velike džamije u Meki.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.