KOZARAC-Jutarnji trač…

Nakon Bugojna, Bosanske Otoke, Bužima, Bihaća, Cazina, Velike Kladuše, Bosanskog Novog, Zenice danas je u Kozarcu, u prostorijama Fudbalskog kluba Bratstvo-Kozarac promovirana knjige “Kapiten jednog teškog vremena” autora Vlatka Glavaša.

Osim nekadašnjeg kapitena nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, o knjizi su govorili novinar Senudin Safić i urednik knjige Muhamed Bikić.

– Krenuti iz Bugojna, igrati u Bundesligi, biti kapiten BiH u Brazilu, dobiti svjetskog prvaka Italiju i oprostiti se protiv reprezentacije svijeta u glavnom gradu moje jedine domovine, to je ostvarenje sna svakog nogometaša na svijetu – rekao je Glavaš.


Govoreći o sportskoj karijeri Vlatka Glavaša, Bikić je naglasio je da su se Vlatku ostvarila četiri sna – zaigrao je za matični klub iz grada u kojem se rodio, igrao za njemačku ekipu “Fortunu” i svojim golom uveo je u Bundesligu, zaigrao za reprezentaciju svoje domovine, i ponio kapitensku traku protiv reprezentacije Brazila u Brazilu, te odigrao oproštajnu utakmicu za BiH protiv reprezentacije svijeta.

– Malo koji fudbaler u svijetu može se pohvaliti takvim podacima i karijerom. Vlatko Glavaš je primjer kako možemo da idemo naprijed i kako možemo da pravimo budućnost – kazao je Bikić.



Vlatko Glavaš simbol je jednog vremena, idol svih Bosanaca i Hercegovaca i kako priznaje ponosni građanin svoje jedine domovine, Bosne i Hercegovine. Rođen je 2. septembra 1962. godine u Bugojnu gdje je u Iskri i započeo svoje prve nogometne korake.

U teška ratna vremena nogometni put vodi ga u njemački Rot Weiss Esen, a zatim u Wupertaler. Nakon toga od 1993. do 1997. godine nosio je dres Fortune iz Dusseldorfa, čiji je bio standarni član, nedugo zatim zadužio i kapitensku traku, a onda postao i legenda kluba. Legenda koja je svojim golovima Fortunu uvela u Bundesligu, a navijači tima iz Dusseldorfa i danas skandiraju ime Bugojanca, pozivaju ga na svoje utakmice, druženja, pišu poruke, itd…Kada je došao poziv Alije Izetbegovića koji je pitao da li će Vlatko igrati za Bosnu i Hercegovinu, dileme nije bilo.



Knjiga “Kapiten teškog vremena”, čiji je sav prihod humanitarnog karaktera, nastavlja s predstavljanjem širom Bosne i Hercegovine, a stigli su i pozivi iz Evrope, Amerike i Australije, saopćili su organizatori.

Veliko hvala na ukazanoj časti da ugostimo prvog kapitena naše reprezentacije Vlatko Glavaš, takođe hvala i Muhamed Bikić te Senudin Safic. Uvijek ste dobro došli kod BH Fantoma i u Kozarac.

To bi bilo najinteresantnije za današnje javljanje, još za kraj da se zahvalim našem Midhi Jakupoviću i caffe baru Galerija što su nam pružili mogućnost da testiramo web kameru kako bi pronašli što bolju lokaciju za njeno postavljanje…

I jedan pozdrav za najbolju ekipu u čaršiji:

Selam Kozarac… 😉

Add comment

BLISTAVI DOM – Vaša sigurnost i povjerenje su naš emanet!

Highlight option

Turn on the "highlight" option for any widget, to get an alternative styling like this. You can change the colors for highlighted widgets in the theme options. See more examples below.

Advertisement

Small ads

Flickr

  • Milord bis
  • sac & ressac
  • messager
  • golfe bleu
  • fel-fel en résidence
  • dose mortelle
  • tueur de vie
  • Nelly
  • Milord

Social Widget

Collaboratively harness market-driven processes whereas resource-leveling internal or "organic" sources.

ThemeForest

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.