KOZARAC-Jutarnji trač…

Nakon Bugojna, Bosanske Otoke, Bužima, Bihaća, Cazina, Velike Kladuše, Bosanskog Novog, Zenice danas je u Kozarcu, u prostorijama Fudbalskog kluba Bratstvo-Kozarac promovirana knjige “Kapiten jednog teškog vremena” autora Vlatka Glavaša.

Osim nekadašnjeg kapitena nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, o knjizi su govorili novinar Senudin Safić i urednik knjige Muhamed Bikić.

– Krenuti iz Bugojna, igrati u Bundesligi, biti kapiten BiH u Brazilu, dobiti svjetskog prvaka Italiju i oprostiti se protiv reprezentacije svijeta u glavnom gradu moje jedine domovine, to je ostvarenje sna svakog nogometaša na svijetu – rekao je Glavaš.


Govoreći o sportskoj karijeri Vlatka Glavaša, Bikić je naglasio je da su se Vlatku ostvarila četiri sna – zaigrao je za matični klub iz grada u kojem se rodio, igrao za njemačku ekipu “Fortunu” i svojim golom uveo je u Bundesligu, zaigrao za reprezentaciju svoje domovine, i ponio kapitensku traku protiv reprezentacije Brazila u Brazilu, te odigrao oproštajnu utakmicu za BiH protiv reprezentacije svijeta.

– Malo koji fudbaler u svijetu može se pohvaliti takvim podacima i karijerom. Vlatko Glavaš je primjer kako možemo da idemo naprijed i kako možemo da pravimo budućnost – kazao je Bikić.



Vlatko Glavaš simbol je jednog vremena, idol svih Bosanaca i Hercegovaca i kako priznaje ponosni građanin svoje jedine domovine, Bosne i Hercegovine. Rođen je 2. septembra 1962. godine u Bugojnu gdje je u Iskri i započeo svoje prve nogometne korake.

U teška ratna vremena nogometni put vodi ga u njemački Rot Weiss Esen, a zatim u Wupertaler. Nakon toga od 1993. do 1997. godine nosio je dres Fortune iz Dusseldorfa, čiji je bio standarni član, nedugo zatim zadužio i kapitensku traku, a onda postao i legenda kluba. Legenda koja je svojim golovima Fortunu uvela u Bundesligu, a navijači tima iz Dusseldorfa i danas skandiraju ime Bugojanca, pozivaju ga na svoje utakmice, druženja, pišu poruke, itd…Kada je došao poziv Alije Izetbegovića koji je pitao da li će Vlatko igrati za Bosnu i Hercegovinu, dileme nije bilo.



Knjiga “Kapiten teškog vremena”, čiji je sav prihod humanitarnog karaktera, nastavlja s predstavljanjem širom Bosne i Hercegovine, a stigli su i pozivi iz Evrope, Amerike i Australije, saopćili su organizatori.

Veliko hvala na ukazanoj časti da ugostimo prvog kapitena naše reprezentacije Vlatko Glavaš, takođe hvala i Muhamed Bikić te Senudin Safic. Uvijek ste dobro došli kod BH Fantoma i u Kozarac.

To bi bilo najinteresantnije za današnje javljanje, još za kraj da se zahvalim našem Midhi Jakupoviću i caffe baru Galerija što su nam pružili mogućnost da testiramo web kameru kako bi pronašli što bolju lokaciju za njeno postavljanje…

I jedan pozdrav za najbolju ekipu u čaršiji:

Selam Kozarac… 😉

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.