KOZARAC-Jutarnji trač…

Danasnji Jutarnji trac mogao bih komotno nasloviti sa "Oktobar-mjesec zastite od pozara" kako se inace zvala kampanja koju su zadnjih mjesec dana sprovodili nasi vatrogasci u saradnji sa osnovnim skolama u Kozarcu i Trnopoju.

Vec nekoliko godina Vatrogasno drustvo Kozarac realizuje ovakve aktivnosti u cilju jacanja prevencije protivpozarne zastite kao i promovisanju ovoga poziva medju najmladjom populacijom.

Tokom mjeseca oktobra, u saradnji sa osnovnim skolama u Kozarcu i Trnopolju organizovana su predavanja, koja je ucenicima tokom casa razredne nastave odrzao Mustafa Fazlic, a ucenici su se i ove godine takmicili u likovnom i literarnom stvaralastvu na temu "Oktobar-mjesec zastite od pozara".

Danasnji posljednji oktobarski dan je izabran za svecanu dodjelu priznanja najboljim ucenicima, tako da se u skolama organizovao poseban program.

Prvo je bila posjecena skola u Trnopolju, gdje se ucenicima kratko obratio Mustafa Fazlic, te prigodnim govorom uputio nase najmladje da budu pazljivi kada je vatra u pitanju te kako da reaguju u slucaju da dodje do pozara.

Nakon naseg komandira, procitana su najbolja literarna dijela te podjeljenja priznanja ucenicima te zahvalnica skoli za nesebicnu podrsku u realizaciji ove kampanje.

Poslije svecane dodijele priznanja ucenici su izasli na teren gdje su imali prilike upoznati se i sa dijelom vatrogasne opreme, pored samih vatrogasnih vozila, ucenicku paznju privukle su i brentace sto je dobar znak za vatrogasni podmladak koji bi cim prije trebao da krene sa radom, a to cim prije znacilo bi vatrogasni dom…:(

Vjerujem da ce danasnji dan ostati u lijepom sjecanju kod ovih ucenika te nadam se da ce oni iznjedriti nove dobrovoljce i odrzati tradiciju naseg vatrogasnog drustva, koje s ponosom ove godine slavi 120 godina postojanja.

Nakon skole u Trnopolju, nastavilo se u osnovnoj skoli u Kozarcu sa skoro identicnim programom.

Na kraju, mozemo biti zadovoljni sa uspjesnoscu ove kampanje, pogotovo ako uzmemo u obzir da je nase Vatrogasno drustvo, jedno od rijetkih u Bosni i Hercegovini koji sprovode ovakve aktivnosti i obiljezavaju oktobar kao zvanican mjesec zastite od pozara.

Vjerovatno je i ovo jedan od razloga sto cini nase vatrogasce posebnim i sto je to nasa dugogodisnja tradicija.

Na kraju jedan vatrogasni pozdrav za sve nase clanove, kako aktivne tako i potpomazuce koji cine da nase Vatrogasno drustvo postoji i bude aktivno.

Nadam se da necete zamjeriti sto je trac posvecen vatrogascima, danas je to bio poseban dogadjaj, a i  sama ova djeca su energija koja covjeku daje motivaciju da se bori i dalje…

 

Add comment

BLISTAVI DOM – Vaša sigurnost i povjerenje su naš emanet!

Highlight option

Turn on the "highlight" option for any widget, to get an alternative styling like this. You can change the colors for highlighted widgets in the theme options. See more examples below.

Advertisement

Small ads

Flickr

  • Chihoko ##
  • Chihoko #
  • Chihoko
  • Chihoko
  • rebel
  • Fashion
  • All about Stanley
  • no way out
  • blue screen

Social Widget

Collaboratively harness market-driven processes whereas resource-leveling internal or "organic" sources.

ThemeForest

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.