KOZARAC-Jutarnji trač…

Zadnje vrijeme pokusavam krenuti pisati Jutarnje traceve, ali zastanem pred silnima slikama desavanja, od maja i zabrane ulaska u Omarsku, prijetnji i zabrana do tri dana u augustu, od Hrastove glavice do Omarske…

Nasao sam u arhivi od maja do augusta 106 vijesti vezanih za obiljezavanje 20 godina genocida u Prijedoru, mozete i sami klikom na sliku ili na link: >>>>OVDJE<<<< vidjeti hronologiju desavanja.

Cijenim da su ova desavanja najbitnija sto su se desila u Prijedoru a i u Kozarcu, bitnija i od gostovanja Halida Beslica, svadbi, ringispila i vasera, te da se ovim stvarima treba ozbiljnije posvetiti i podrzati u svakom smislu.

Pisao bih i o carsiji, ali nas je ramazn pomalo okrenuo, tako da smo zamjenili dan za noc, a prateci i FB, cini mi se da smo jos u pokretu te da je bolje pisati kasnije kada se vratimo u realnost, svak u svojoj zemlji…

Mozda se i osvjestimo, pocnemo gledati vecu sliku, i boriti se za nju, dati dio sebe za istinu i istoriju…

Za kraj, prateci mjesec ramazan kojim je Svevisnji Allah dz.s. pocastio ummet Muhammeda a.s. i docekujuci bajramske dane, mozemo da budemo sretni i zadovoljni sto smo bili u prilici da dozivimo jos jedan Ramazan i da ga krunisemo bajramskom radoscu i veseljem.

Povodom nastupajuceg Ramazanskog bajrama, zelimo svim muslimanima, nasim clanovima i posjetiocima uputiti najiskrenije cestitke, sa zeljom da ga provedu u miru i blagostanju u krugu svojih najblizih, u sreci, zdravlju i veselju.

Blagodati bajramskog ozracja u kuci svih vjernika neka obasjaju njihove najblize i neka im bajramski praznicni dusu i srce ispuni mirom i unutarnjom ljepotom, blagoscu i tolerancijom…

Tekabbelellahu mina ve minkum,

Bajram Serif Mubarek Olsun!

 

(kz.ba team)

Add comment

BLISTAVI DOM – Vaša sigurnost i povjerenje su naš emanet!

Highlight option

Turn on the "highlight" option for any widget, to get an alternative styling like this. You can change the colors for highlighted widgets in the theme options. See more examples below.

Advertisement

Small ads

Flickr

  • Chihoko ##
  • Chihoko #
  • Chihoko
  • Chihoko
  • rebel
  • Fashion
  • All about Stanley
  • no way out
  • blue screen

Social Widget

Collaboratively harness market-driven processes whereas resource-leveling internal or "organic" sources.

ThemeForest

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.