Kradja identiteta

 

Poštovani sugradzani prijatelji i poznanici ,

Obracam vam se povodom konstantnog uznemiravanja putem telefona,facebooka,e-meila  mojih poznanika ,prijatelja i uži članova porodice od meni za sad nepoznate grupe lica.
Putem kradja identiteta na Facebook ,moje kako privatne tako sluzbene e-mail adresa,praćenje po različitim forumima  od strane meni nepoznatih lica u više navrata su uznemiravani moj poznanici,rodjaci pa i vlastito djete ili je obmanjivana javnost od strane istih pokušavajući da na svaki način izgubim kredibilitet kod svojih ljudi.
Istina je da je sve ovo počelo nakon postavljanja kamena temeljca za Spomen obilježje 2009 u Kozarcu te od tad  svakodnevno dobijam  u prosjeku 50 sms poruka prijeteceg sadrzaja  i isto toliko uznemirujučih poziva i dok vam ovo pisem stizu mi sms poruke od meni nepoznatih lica.
Sve je ovo uredno prijavljeno kod agencija koje se bave sa sigurnosču medjutim do sad niko nije nista poduzeo ili je blokirano od strane policije na prostorima općine Prijedor i Sanski most što mi zasigurno potvrdjuje da se ovdje neradi o nekim bezazlenim licima,kriminalnim skupinama vec organizovana- orekestrirana skupina koja zna u svakom trenutku gdje se nalazim,skim sam i šta radim .
Čak sam pruzio i nepobitne  dokaze da mi se prisluskuje telefonski razgovori pa sumnajam da je u ovo upetljanja  politika te neke obavještajne sluzbe na ovome podrucju a vjerovatno zbog mog aktivnog angažmana u našem mjestu.

U vise navrata kroz poruke i e-meilove su  trazili  od mene da napustim Kozarac i kako oni pisu „Da se okanem ćorava posla“medjuitm sad su izgleda preuzeli drugu taktiku pa putem mojih e-meil adresa i Facebook profila kojeg su ukrali šalju poruke ili ulaze u chat pod mojim imenom gdje vrijedjaju ljude omalovažavaju te stvaraju sumnju da ja to radim.
Isto tako mogli ste primjetiti da vec duze vrijeme ne komentarisem na forumaskim stranicama i da svaki moj dolazak na forum i javljanje mogli ste se uvjeriti povlaci vise nekih novih nikova koji se samo tada javljaju te i poslije toga nema.
Jedni od tih koji su vec imali takav susret su Rezak Hukanović vlasnik NTV 101 ,Sebiha Turkanović i njena uža obitelj, Hifo Jaskić ,Emsuda Mujagić  i mozda jos neki za koje i nezanam.
Ja se ovim ljudima izvinjavam na nanesenoj  boli šteti koju su pretrpjeli isto tako moralno i materijalno tvrdim da nikakve veze sa tim nemama .
U pokusaju da raskrinkam pošiljoce putem IP adrese saznao sam da  90% e-meilova su  su slate sa prostora Uzeg gradskog djela Prijedora i Sanskog mosta  jedan vrlo mali broj sa prostora Bosanske Gradiške,Dubice  Banjaluke, Kozarca, Sarajeva Busovače, Visokog i Bihača:Isto ovo je potvrdjeno kroz sigurnosne sluzbe i agencije koje se bave povodom moje prijave kod Kantonalnog Suda Bihac i Osnvnog Suda Prijedor.
Zamoljavam one koji imaju moj privatni profil na Facebook Nedzad Bešić da ga blokiraju ili uklone sa popisa prijatelja isto tako profil Udruzenje boraca Krajine 1992-95,SDAKozarac  da ga uklone sa liste prijatelja i blokiraju jer ce time izbjeći neugodnosti od strane ove grupe .
Trenutno imam jednu e-meil adresu dok su sve ostale vec duzi period ukradene od strane meni nepoznatih lica.
Još jednom se izvinjavam  navedenim licima na neugodnostima koje su dozivjeli a i za one koje za sad neznam da su bili predmet smišljenje  manipulacije od strane  nepoznate grupe ljudi sve u cilju da se eliminisem sa ovih prostora.
Nadam se da ce te iskreno shvati ovu moju poruku te pokusati me razumjeti kroz šta prolazim a isto tako izbjeci moguce neugodnosti .

Spoštovanjem,
Bešić Nedzad

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.