BAJRAMSKA PORUKA GLAVNOG IMAMA

BAJRAMSKA PORUKA GLAVNOG IMAMA

 

U ime Allaha Milostivog Samolosnog.

Hvala Allahu Gospodaru svih svjetova, neka je salavat i selam na Poslanika Muhammeda a.s., njegov rod i ashabe, te na naše merhume i šehide!

Braćo i sestre!

Rastajući se sa ramazanom u kojem smo još jednom potvrdili našu ustrajnost i želju za vječnom srećom i blagostanjem koju nam jedino Uzvišeni i Plemeniti Gospodar svih svjetova može da pruži dolaze nam ”dani dodjele nagrada”.

Dolaze nam dani ramazanskog bajrama koji označavaju svečani završetak godišnje etape našeg života u kojoj smo uspješno obavili svoje zadatke i zaslužili dunjalučku radost bajramskih dana i onosvjetsku neprocjenjivu nagradu u vječnosti.

Zbog toga, želeći i moleći Milostivog Vladara i znanog i neznanog molimo Ga da nam sve naše i izvršene i neizvršene dobre namjere u proteklom ramazanu primi i vječnu nam nagradu zbog njih udijeli, a sve ono što od propusta i nedjela izvršismo da nam iz milosti Svoje oprosti, te da nam u ovim blagoslovljenim danima podari radost i veselje i da istim ljepotama obasja i ostatak našeg života.

Bajramske mubarek dane čestitam svim vjernicama i vjernicima, a posebno svojim Kozarčanima. Posebne čestitke i želje upućujem šehidskim porodicama, bolesnima, iznemoglima, usamljenima i svima drugima koji dočekuju ove mubarek dane sa nekom od ovosvjetskih poteškoća. Neka Vam je svima

BAJRAM MUBAREK OLSUN!

Glavni imam:
Amir ef. Mahić

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.