KOZARAC-Jutarnji trač…

 

Prosle sedmice, od 19.-21. juna odigran je humanitarni turnir u malom nogometu za pomoc Adelu Elkazovicu.

Vjerujem da ste vecina vec upoznati sa zdravstvenim problemima sa kojima se Adel suocava i da mu je neophodan odlazak u Svicarsku na operaciju za sta mu je otrebno 18500 CHF, a ono sto me je ujedno i dojmilo i ganulo jeste pozrtvovanost Adelovih prijatelja, uglavnom svi mladi fudbaleri naseg Bratstva koji su se potrudili i organizovali ovaj turnir na kojem je ucestvovalo 12 ekipa.

Tako se ta tri dana u vecernjim satima mogla na jednom mjestu vidjeti nasa kozaracka omladina, koja je uz sport i druzenje, na najbolji nacin pokazala kako se uz malo zalaganja moze dosta postici.

Na ovome turniru, najmanje je bilo vazno ko ce biti pobjednik, mada strasti i zara za pobjedom nije nedostajalo, a pobjedila je ekipa “Jedva sakupljeni”, ono vaznije je da je  prikupljeno  2543,60 KM za pomoc Adelu, sto se dosta doprinijeti da se ova akcija, ako Bog da, i uspjesno zavrsi.


Sto se tice carsije, najaktuelniji su bili bazeni i evropsko prvenstvo u fudbalu, koje se polako blizi kraju, tako da i nema nekih posebnih dogadjaja.

O stvarima vezanim za obiljezavanje20  godisnjice ne bih ovom prilikom  pisao, jer ste o tome manje vise upoznati kroz druge tekstove i druge medije, a o cemu cemo svakako nastaviti pisati u narednom periodu.

Na inicijativu Elvedina sa prijateljske MojPrijedor.com stranice, okupili smo se malo za vikend na Kurevu, gdje smo u opustenijoj atmosveri mogli razgovarati o suocavanju sa prosloscu kao i neizostavnom barbarskom nacinu termicke obrade mesa, koja je rasprostranjena ovdje na Balkanu 🙂

Toliko ovaj put 🙂

 

Add comment

BLISTAVI DOM – Vaša sigurnost i povjerenje su naš emanet!

Highlight option

Turn on the "highlight" option for any widget, to get an alternative styling like this. You can change the colors for highlighted widgets in the theme options. See more examples below.

Advertisement

Small ads

Flickr

  • Chihoko ##
  • Chihoko #
  • Chihoko
  • Chihoko
  • rebel
  • Fashion
  • All about Stanley
  • no way out
  • blue screen

Social Widget

Collaboratively harness market-driven processes whereas resource-leveling internal or "organic" sources.

ThemeForest

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.