KOZARAC-Jutarnji trač…

 

Prosle sedmice, od 19.-21. juna odigran je humanitarni turnir u malom nogometu za pomoc Adelu Elkazovicu.

Vjerujem da ste vecina vec upoznati sa zdravstvenim problemima sa kojima se Adel suocava i da mu je neophodan odlazak u Svicarsku na operaciju za sta mu je otrebno 18500 CHF, a ono sto me je ujedno i dojmilo i ganulo jeste pozrtvovanost Adelovih prijatelja, uglavnom svi mladi fudbaleri naseg Bratstva koji su se potrudili i organizovali ovaj turnir na kojem je ucestvovalo 12 ekipa.

Tako se ta tri dana u vecernjim satima mogla na jednom mjestu vidjeti nasa kozaracka omladina, koja je uz sport i druzenje, na najbolji nacin pokazala kako se uz malo zalaganja moze dosta postici.

Na ovome turniru, najmanje je bilo vazno ko ce biti pobjednik, mada strasti i zara za pobjedom nije nedostajalo, a pobjedila je ekipa “Jedva sakupljeni”, ono vaznije je da je  prikupljeno  2543,60 KM za pomoc Adelu, sto se dosta doprinijeti da se ova akcija, ako Bog da, i uspjesno zavrsi.


Sto se tice carsije, najaktuelniji su bili bazeni i evropsko prvenstvo u fudbalu, koje se polako blizi kraju, tako da i nema nekih posebnih dogadjaja.

O stvarima vezanim za obiljezavanje20  godisnjice ne bih ovom prilikom  pisao, jer ste o tome manje vise upoznati kroz druge tekstove i druge medije, a o cemu cemo svakako nastaviti pisati u narednom periodu.

Na inicijativu Elvedina sa prijateljske MojPrijedor.com stranice, okupili smo se malo za vikend na Kurevu, gdje smo u opustenijoj atmosveri mogli razgovarati o suocavanju sa prosloscu kao i neizostavnom barbarskom nacinu termicke obrade mesa, koja je rasprostranjena ovdje na Balkanu 🙂

Toliko ovaj put 🙂

 

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.