Srbin iz Prijedora poginuo u Afganistanu

Perica Jarić (34), mještanin Donje Ljubije kod Prijedora, smrtno je stradao prekjučer u Afganistanu, gdje je proteklih dvadesetak dana posredstvom jedne američke kompanije radio na poslovima osiguranja. Navodno je riječ o kompaniji “Flour”.

Vijest o Jarićevoj smrti jučer je u Prijedoru, ali i Donjoj Ljubiji, gdje se nalazi Jarićeva porodica, supruga Eva s jedanaestomjesečnim sinom, bila obavijena velom tajne.

 

Osim saznanja da će Jarićevi posmrtni ostaci u Ljubiju biti prebačeni za četiri dana, kada će biti organizirana i sahrana, ni porodica ni njegovi prijatelji nisu bili raspoloženi da daju više informacija.

U nezvanična saznanja spadaju tako i okolnosti pod kojima je Jarić izgubio život u Afganistanu. Prema prvoj verziji, koju su jučer prepričavali mještani Ljubije, u čijem se centru, na mjestu gdje je Jarić imao kafe “Sport”, nalazio vijenac s njegovom fotografijom, Perica je stradao dok je pratio konvoj na relaciji dugoj 1.400 kilometara. Navodno je džip koji je bilo na čelu konvoja, u kojem se nalazio i Jarić, naletio na minu, a u tragediji su osim njega, također prema nezvaničnim pričama, život izgubile još tri osobe. Prema drugoj, opet nezvaničnoj verziji, Jarić je čak bio i zarobljen.

Miroslav Atlija, koji je Jarića, kroz poslovne veze, jer mu je izdao prostor u kojem se nalazi kafe “Sport”, poznavao posljednjih pet godina, kazao nam je da je Pericu vidio neposredno pred odlazak u Afganistan.

– Trebao je navodno u Tuzlu, tako me informisao, na intervju otići još krajem decembra, pred Novu godinu. Nije tada dobio poziv pa je bio malo nervozan. Razočarao se. Koliko znam, kasnije su ga pozvali i prošao je, a dan prije polaska malo smo sjedili i pričali. Nekako mi se učinio tužan. Sjećam se da mi je tada rekao: “Miroslave, držim svog sina Kostu, a imam osjećaj kao da ga nikad više neću vidjeti.” Tješio sam ga govoreći mu da se ne brine i da će sve biti u najboljem redu. Pozdravili smo se i izljubili, a on je otišao – priča Atlija.

Vijest o smrti Perice Jarića jučer nisu potvrdili ni u policiji u Ljubiji. Rekli su samo kratko da imaju saznanja da je stradao, ali da nisu zvanično obaviješteni.

Ni Atlija, ni oni s kojima smo jučer neformalno razgovarali ne znaju u kojem je gradu u Afganistanu stradali Jarić boravio. Još manje na kojoj je lokaciji stradao, osim saznanja da je Jarićeva supruga Eva vijest o njegovoj pogibiji dobila telefonskim putem prekjučer oko 14 sati.

Osim sina iz drugog braka, Jarić, koji je protekle godine u dva navrata boravio i u Iraku, navodno i tada na poslovima osiguranja, iza sebe je ostavio i kćerku iz prvog braka.
 
(Avaz)

Add comment

BLISTAVI DOM – Vaša sigurnost i povjerenje su naš emanet!

Highlight option

Turn on the "highlight" option for any widget, to get an alternative styling like this. You can change the colors for highlighted widgets in the theme options. See more examples below.

Advertisement

Small ads

Flickr

  • le cep de vigne (Syrah)
  • grenades
  • pomegranate
  • Ridah
  • dedans
  • dedans +
  • dedans +++
  • dedans ++
  • dedans du dehors

Social Widget

Collaboratively harness market-driven processes whereas resource-leveling internal or "organic" sources.

ThemeForest

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.