Srbin iz Prijedora poginuo u Afganistanu

Perica Jarić (34), mještanin Donje Ljubije kod Prijedora, smrtno je stradao prekjučer u Afganistanu, gdje je proteklih dvadesetak dana posredstvom jedne američke kompanije radio na poslovima osiguranja. Navodno je riječ o kompaniji “Flour”.

Vijest o Jarićevoj smrti jučer je u Prijedoru, ali i Donjoj Ljubiji, gdje se nalazi Jarićeva porodica, supruga Eva s jedanaestomjesečnim sinom, bila obavijena velom tajne.

 

Osim saznanja da će Jarićevi posmrtni ostaci u Ljubiju biti prebačeni za četiri dana, kada će biti organizirana i sahrana, ni porodica ni njegovi prijatelji nisu bili raspoloženi da daju više informacija.

U nezvanična saznanja spadaju tako i okolnosti pod kojima je Jarić izgubio život u Afganistanu. Prema prvoj verziji, koju su jučer prepričavali mještani Ljubije, u čijem se centru, na mjestu gdje je Jarić imao kafe “Sport”, nalazio vijenac s njegovom fotografijom, Perica je stradao dok je pratio konvoj na relaciji dugoj 1.400 kilometara. Navodno je džip koji je bilo na čelu konvoja, u kojem se nalazio i Jarić, naletio na minu, a u tragediji su osim njega, također prema nezvaničnim pričama, život izgubile još tri osobe. Prema drugoj, opet nezvaničnoj verziji, Jarić je čak bio i zarobljen.

Miroslav Atlija, koji je Jarića, kroz poslovne veze, jer mu je izdao prostor u kojem se nalazi kafe “Sport”, poznavao posljednjih pet godina, kazao nam je da je Pericu vidio neposredno pred odlazak u Afganistan.

– Trebao je navodno u Tuzlu, tako me informisao, na intervju otići još krajem decembra, pred Novu godinu. Nije tada dobio poziv pa je bio malo nervozan. Razočarao se. Koliko znam, kasnije su ga pozvali i prošao je, a dan prije polaska malo smo sjedili i pričali. Nekako mi se učinio tužan. Sjećam se da mi je tada rekao: “Miroslave, držim svog sina Kostu, a imam osjećaj kao da ga nikad više neću vidjeti.” Tješio sam ga govoreći mu da se ne brine i da će sve biti u najboljem redu. Pozdravili smo se i izljubili, a on je otišao – priča Atlija.

Vijest o smrti Perice Jarića jučer nisu potvrdili ni u policiji u Ljubiji. Rekli su samo kratko da imaju saznanja da je stradao, ali da nisu zvanično obaviješteni.

Ni Atlija, ni oni s kojima smo jučer neformalno razgovarali ne znaju u kojem je gradu u Afganistanu stradali Jarić boravio. Još manje na kojoj je lokaciji stradao, osim saznanja da je Jarićeva supruga Eva vijest o njegovoj pogibiji dobila telefonskim putem prekjučer oko 14 sati.

Osim sina iz drugog braka, Jarić, koji je protekle godine u dva navrata boravio i u Iraku, navodno i tada na poslovima osiguranja, iza sebe je ostavio i kćerku iz prvog braka.
 
(Avaz)

Add comment

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.