Kraj predizborne kampanje…

 

Obzirom da se blizi 5. oktobar 2008 godine, dan odrzavanja izbora za lokalne organe vlasti, Nova Gradjanska Inicijativa -Kozarac, je pri samom kraju realizacije plana aktivnosti predvidjenih u predizbornoj kampanji.

Nakon niza realizovanih aktivnosti na sirem podrucju opstine Prijedor, u srijedu 01.10.2008. u punoj sali MZ-Kozarac odrzala je centralnu promotivnu svecanost, na kojoj su svi prisutni gradjani upoznati sa programskim ciljevima NGI-Kozarac, te na kraju prestavljeni kandidati sa izborne liste.

U uvodnom dijelu manifestacije, predsjednik stranke Nihad Foric je iznio okolonosti nastanka i politickog djelovanja stranke u proteklom periodu.

Viziju bolje buducnosti naseg kraja predstavila je Zinajda Mahmuljin, predsjednik Glavnog odbora NGI-Kozarac. A o trenutnom stanju ino-invensticija i daljnjim planovima, kojima bi se osiguralo brze zaposljavanje, prije svega mladih, govorio je nas uspjesni poduzetnik, kandidat sa liste, Adnan Kljucanin.

O doprinosu zena u radu stranke od njenog osnivanja, politickog djelovanja i angazovanja u predizbornoj kampanji govorila je Azra Filovic, predsjednica kluba zena NGI-Kozarac, takodjer jedna od kandidata sa liste.

Velik znacaj i pomoc nase dijaspore od samog osnivanja stranke, pa sve do realizacije predizbornih aktivnosti, istakao je Teufik Kulasic-Arci, posebno naglasavajuci formiranje ogranaka stranke diljem svijeta i njihovo angaziranje u postupku prijavljivanja nasih sugradjana u centralni biracki spisak. Dopunu izlaganja dao je Ervin Blazevic-Svabo, kandidat sa liste.

Prisutni gradjani su iskazali veliko zadovoljstvo ovakvim skupom te podrzali progamske ciljeve i predstavljene kandidate.

U cetvrtak, 02.10. 2008. godine, u zgradi pozorista u Prijedoru, sa pocetkom u 11h odrzana je press konferencija, na kojoj su takodjer predstavljeni programski ciljevi NGI-Kozarac i lista kandidata. Novinare je zanimalo kakva su  ocekivanja NGI-Kozarac s obzirom da se stranka prvi put pojavljuje na izborima, te ocjene o predizbornoj kampanji.

Predstavnici NGI-Kozarac su naglasili da bi sam ulazak u Skupstinu opstine Prijedor bio odredjeni uspjeh. Govoreci o samoj kampanji, bez zelje davanja ocjena o ponasanju politickih stranaka, istaknuto je da se po prvi put lokalnim izborima pridaje takav znacaj.

Sa ovim aktivnostima, zavrsena je predizborna kampanja NGI-Kozarac za lokalne izbore 2008.godine.

Na samim izborima 5. oktobra stranka ce preko svojih clanova delegiranih u biracke odbore i posmatraca ucestvovati u provodjenju izbora.

NGI-Kozarac poziva sve gradjane opstine Prijedor da izadju na izbore, ocekujuci da ce dobiti glasove podrske za realizaciju programskih ciljeva stranke, te da ce sa nekoliko odbornika uci u Skupstinu opstine Prijedor.

(Nova Građanska Inicijativa-Kozarac)

Add comment

BLISTAVI DOM – Vaša sigurnost i povjerenje su naš emanet!

Highlight option

Turn on the "highlight" option for any widget, to get an alternative styling like this. You can change the colors for highlighted widgets in the theme options. See more examples below.

Advertisement

Small ads

Flickr

  • Vigil with the doves
  • Human rights
  • The other worst (aspect of the drama)
  • Die Kindertotenlieder (aspect of the drama)
  • The sadness of Pèlerine
  • Tüllin à la cigarette
  • Cat vision
  • Flow
  • Jessy #

Social Widget

Collaboratively harness market-driven processes whereas resource-leveling internal or "organic" sources.

ThemeForest

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.