Kraj predizborne kampanje…

 

Obzirom da se blizi 5. oktobar 2008 godine, dan odrzavanja izbora za lokalne organe vlasti, Nova Gradjanska Inicijativa -Kozarac, je pri samom kraju realizacije plana aktivnosti predvidjenih u predizbornoj kampanji.

Nakon niza realizovanih aktivnosti na sirem podrucju opstine Prijedor, u srijedu 01.10.2008. u punoj sali MZ-Kozarac odrzala je centralnu promotivnu svecanost, na kojoj su svi prisutni gradjani upoznati sa programskim ciljevima NGI-Kozarac, te na kraju prestavljeni kandidati sa izborne liste.

U uvodnom dijelu manifestacije, predsjednik stranke Nihad Foric je iznio okolonosti nastanka i politickog djelovanja stranke u proteklom periodu.

Viziju bolje buducnosti naseg kraja predstavila je Zinajda Mahmuljin, predsjednik Glavnog odbora NGI-Kozarac. A o trenutnom stanju ino-invensticija i daljnjim planovima, kojima bi se osiguralo brze zaposljavanje, prije svega mladih, govorio je nas uspjesni poduzetnik, kandidat sa liste, Adnan Kljucanin.

O doprinosu zena u radu stranke od njenog osnivanja, politickog djelovanja i angazovanja u predizbornoj kampanji govorila je Azra Filovic, predsjednica kluba zena NGI-Kozarac, takodjer jedna od kandidata sa liste.

Velik znacaj i pomoc nase dijaspore od samog osnivanja stranke, pa sve do realizacije predizbornih aktivnosti, istakao je Teufik Kulasic-Arci, posebno naglasavajuci formiranje ogranaka stranke diljem svijeta i njihovo angaziranje u postupku prijavljivanja nasih sugradjana u centralni biracki spisak. Dopunu izlaganja dao je Ervin Blazevic-Svabo, kandidat sa liste.

Prisutni gradjani su iskazali veliko zadovoljstvo ovakvim skupom te podrzali progamske ciljeve i predstavljene kandidate.

U cetvrtak, 02.10. 2008. godine, u zgradi pozorista u Prijedoru, sa pocetkom u 11h odrzana je press konferencija, na kojoj su takodjer predstavljeni programski ciljevi NGI-Kozarac i lista kandidata. Novinare je zanimalo kakva su  ocekivanja NGI-Kozarac s obzirom da se stranka prvi put pojavljuje na izborima, te ocjene o predizbornoj kampanji.

Predstavnici NGI-Kozarac su naglasili da bi sam ulazak u Skupstinu opstine Prijedor bio odredjeni uspjeh. Govoreci o samoj kampanji, bez zelje davanja ocjena o ponasanju politickih stranaka, istaknuto je da se po prvi put lokalnim izborima pridaje takav znacaj.

Sa ovim aktivnostima, zavrsena je predizborna kampanja NGI-Kozarac za lokalne izbore 2008.godine.

Na samim izborima 5. oktobra stranka ce preko svojih clanova delegiranih u biracke odbore i posmatraca ucestvovati u provodjenju izbora.

NGI-Kozarac poziva sve gradjane opstine Prijedor da izadju na izbore, ocekujuci da ce dobiti glasove podrske za realizaciju programskih ciljeva stranke, te da ce sa nekoliko odbornika uci u Skupstinu opstine Prijedor.

(Nova Građanska Inicijativa-Kozarac)

Add comment

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.