UG Front poručuje – zaštiti se!

Predsjednik Udruženja građana "Front“ Danijel Senkić prezentirao je u utorak plakat "Zaštiti se!!!“ kojim će Front dati punu podršku u nastojanjima da se biračima skrene pažnja da ne naprave grešku na predstojećim lokalnim izborima.

Danijel Senkić je naglasio da se Front odlučio na jedan nesvakidašnji potez jedne nevladine organizacije, da na satiričan, a ipak ozbiljan način, slikom pošalje poruku biračima i skrene im pažnju na opasnost glasanja za stranke iz tzv. vladajuće šestorke, koje bi u slučaju pobjede i na lokalnom nivou nastavili nanositi zlo građanima BiH, kako to uspješno čine na višim nivoima vlasti.

Ovim plakatom se također želi razbiti učmalost već tradicionalno depresivnih predizbornih kampanja.

Član Upravnog odbora Fronta prof. Alma Mandžić naglasila je da su lokalni izbori test nacionalističkim strankama kako bi uvidjeli koliko su uspješne ideje i djela koja provode, te nastojanja da se stereotipnim kampanjama ponovo zadrže mladi da ne izađu na izbore i ne budu ključ korjenitih društvenih promjena u našoj sredini.
Stoga, iz Udruženja građana "Front“ pozivaju mlade da se odupru nastojanjima političara i izađu na izbore, te ne dozvole da ih istrošeni političari podjele po nacionalnim torovima, kako bi zaboravili na probleme koji su isti za sve mlade ljude u BiH, jer u principu razlike ne postoje.

"Front“ još jednom podvlači da se nada da će nakon ovih izbora moći uraditi nove plakate, na kojima će ilustrirati pobjedu nad prenosivom bolešću u BiH zvanom nacionalizam. Izbori 5. oktobra ove godine su period kada se građani naše zemlje moraju zaštititi od nacionalizma, poručuju iz Udruženja "Front".

(Sarajevo-x)

Add comment

BLISTAVI DOM – Vaša sigurnost i povjerenje su naš emanet!

Highlight option

Turn on the "highlight" option for any widget, to get an alternative styling like this. You can change the colors for highlighted widgets in the theme options. See more examples below.

Advertisement

Small ads

Flickr

  • kharlâ
  • piero foscari
  • passage
  • Arsenale
  • piccolo canale
  • scala
  • Castello piazza
  • giudecca
  • ferries

Social Widget

Collaboratively harness market-driven processes whereas resource-leveling internal or "organic" sources.

ThemeForest

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.