UG Front poručuje – zaštiti se!

Predsjednik Udruženja građana "Front“ Danijel Senkić prezentirao je u utorak plakat "Zaštiti se!!!“ kojim će Front dati punu podršku u nastojanjima da se biračima skrene pažnja da ne naprave grešku na predstojećim lokalnim izborima.

Danijel Senkić je naglasio da se Front odlučio na jedan nesvakidašnji potez jedne nevladine organizacije, da na satiričan, a ipak ozbiljan način, slikom pošalje poruku biračima i skrene im pažnju na opasnost glasanja za stranke iz tzv. vladajuće šestorke, koje bi u slučaju pobjede i na lokalnom nivou nastavili nanositi zlo građanima BiH, kako to uspješno čine na višim nivoima vlasti.

Ovim plakatom se također želi razbiti učmalost već tradicionalno depresivnih predizbornih kampanja.

Član Upravnog odbora Fronta prof. Alma Mandžić naglasila je da su lokalni izbori test nacionalističkim strankama kako bi uvidjeli koliko su uspješne ideje i djela koja provode, te nastojanja da se stereotipnim kampanjama ponovo zadrže mladi da ne izađu na izbore i ne budu ključ korjenitih društvenih promjena u našoj sredini.
Stoga, iz Udruženja građana "Front“ pozivaju mlade da se odupru nastojanjima političara i izađu na izbore, te ne dozvole da ih istrošeni političari podjele po nacionalnim torovima, kako bi zaboravili na probleme koji su isti za sve mlade ljude u BiH, jer u principu razlike ne postoje.

"Front“ još jednom podvlači da se nada da će nakon ovih izbora moći uraditi nove plakate, na kojima će ilustrirati pobjedu nad prenosivom bolešću u BiH zvanom nacionalizam. Izbori 5. oktobra ove godine su period kada se građani naše zemlje moraju zaštititi od nacionalizma, poručuju iz Udruženja "Front".

(Sarajevo-x)

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.