Otvoreno pismo SNP “Izbor je naš” Miloradu Dodiku

Predsjednik Srpskog narodnog pokreta “Izbor je naš” Dane Canković uputio je otvoreno pismo premijeru Republike Srpske Miloradu Dodiku povodom donošenja deklaracije o proglašenju nezavisnosti Republike Srpske, koje prenosimo u cijelosti.

“Gospodine Dodik, gdje ste i šta radite kad je srpskom narodu najteže, kad nam otimaju Kosovo i Metohiju, a Republiku Srpsku pokušavaju ukinuti. Kada je prilika, ako ne sada, ko će, ako ne Vi, Republiku Srpsku proglasiti nezavisnom državom.

 

Zašto Vi-zato što ste vođa političke partije koja ima većinu u Narodnoj skupštini i zato što ste tu većinu ostvarili predizbornim obećanjem da ćete Srpsku izdvojiti iz BiH.

Dobili ste najveće bogastvo, povjerenje naroda i nemojte ga prokockati. Niko od svjetskih moćnika ne može Vam dati ni jedan argument zašto Kosovo može biti nezavisno, a Republika Srpska ne. Tim prije što su Albanci na Kosovu i Metohiji (KiM) nacionalna manjina, a demografsku većinu ostvarili su na nezakonit način u komunističko vrijeme, ilegalnim dolaskom iz Albanije na KiM. Srbi u Republici Srpskoj su državotvoran i istorijski narod i vlasnici su preko 64% teritorije oba entiteta, Republike Srpske i FBiH, a Albanci su vlasnici manje od 30% teritorije na KiM.

Nemojte očekivati da će se stranci boriti za srpski interes i ponuditi Vam nezavisnost Republike Srpske. Za njenu nezavisnost, prije svih, trebaju se izboriti narodni predstavnici i to ljubavlju prema Srpskoj, i argumentima. Argumenti za izdvajanje Republike Srpske iz nametnute BiH su u ekonomskim, političkim, bezbjednosnim i nacionalnim razlozima, a pravno uporište u povelji UN-a.

Iz tih razloga tražimo od Vas, da kao vođa političke stranke koja ima skupštinsku većinu u Narodnoj skupštini obezbijedite donošenje deklaracije o proglašenju nezavisnosti Republike Srpske i zatražite njeno međunarodno priznanje.

Ukoliko to ne uradite u najskorije vrijeme, Pokret „Izbor je naš“ će stvarati politički ambijent, u kojem će (novi)političari biti sluga naroda i ispunjavati njegovu volju. Prvi korak na tom putu biće organizovanje mitinga pod nazivom „Narod govori“ u martu mjesecu u Banjaluci.

Pozdravljamo Vas uz molitvu da ispunite svoja obećanja.”, navodi se u saopštenju Srpskog narodnog pokreta “Izbor je naš”.

(Sarajevo-x)

Add comment

BLISTAVI DOM – Vaša sigurnost i povjerenje su naš emanet!

Highlight option

Turn on the "highlight" option for any widget, to get an alternative styling like this. You can change the colors for highlighted widgets in the theme options. See more examples below.

Advertisement

Small ads

Flickr

  • Chihoko ##
  • Chihoko #
  • Chihoko
  • Chihoko
  • rebel
  • Fashion
  • All about Stanley
  • no way out
  • blue screen

Social Widget

Collaboratively harness market-driven processes whereas resource-leveling internal or "organic" sources.

ThemeForest

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.