Otvoreno pismo SNP “Izbor je naš” Miloradu Dodiku

Predsjednik Srpskog narodnog pokreta “Izbor je naš” Dane Canković uputio je otvoreno pismo premijeru Republike Srpske Miloradu Dodiku povodom donošenja deklaracije o proglašenju nezavisnosti Republike Srpske, koje prenosimo u cijelosti.

“Gospodine Dodik, gdje ste i šta radite kad je srpskom narodu najteže, kad nam otimaju Kosovo i Metohiju, a Republiku Srpsku pokušavaju ukinuti. Kada je prilika, ako ne sada, ko će, ako ne Vi, Republiku Srpsku proglasiti nezavisnom državom.

 

Zašto Vi-zato što ste vođa političke partije koja ima većinu u Narodnoj skupštini i zato što ste tu većinu ostvarili predizbornim obećanjem da ćete Srpsku izdvojiti iz BiH.

Dobili ste najveće bogastvo, povjerenje naroda i nemojte ga prokockati. Niko od svjetskih moćnika ne može Vam dati ni jedan argument zašto Kosovo može biti nezavisno, a Republika Srpska ne. Tim prije što su Albanci na Kosovu i Metohiji (KiM) nacionalna manjina, a demografsku većinu ostvarili su na nezakonit način u komunističko vrijeme, ilegalnim dolaskom iz Albanije na KiM. Srbi u Republici Srpskoj su državotvoran i istorijski narod i vlasnici su preko 64% teritorije oba entiteta, Republike Srpske i FBiH, a Albanci su vlasnici manje od 30% teritorije na KiM.

Nemojte očekivati da će se stranci boriti za srpski interes i ponuditi Vam nezavisnost Republike Srpske. Za njenu nezavisnost, prije svih, trebaju se izboriti narodni predstavnici i to ljubavlju prema Srpskoj, i argumentima. Argumenti za izdvajanje Republike Srpske iz nametnute BiH su u ekonomskim, političkim, bezbjednosnim i nacionalnim razlozima, a pravno uporište u povelji UN-a.

Iz tih razloga tražimo od Vas, da kao vođa političke stranke koja ima skupštinsku većinu u Narodnoj skupštini obezbijedite donošenje deklaracije o proglašenju nezavisnosti Republike Srpske i zatražite njeno međunarodno priznanje.

Ukoliko to ne uradite u najskorije vrijeme, Pokret „Izbor je naš“ će stvarati politički ambijent, u kojem će (novi)političari biti sluga naroda i ispunjavati njegovu volju. Prvi korak na tom putu biće organizovanje mitinga pod nazivom „Narod govori“ u martu mjesecu u Banjaluci.

Pozdravljamo Vas uz molitvu da ispunite svoja obećanja.”, navodi se u saopštenju Srpskog narodnog pokreta “Izbor je naš”.

(Sarajevo-x)

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.