Historijski uspjeh bh zajednice u Velikoj Britaniji: Viktorijanska zgrada bivše policijske stanice i muzeja je novi dom BH UK Network!

Historijski uspjeh bh zajednice u Velikoj Britaniji: Viktorijanska zgrada bivše policijske stanice i muzeja je novi dom BH UK Network!

Radi se o bivšoj policijskoj stanici gdje je također bio policijski muzej za regiju West Midlands. Zbog historijskog značaja, zgrada je pod zaštitom države. Objekat je sagraðen 1897 godine i ima preko 1000 kvadratnih metara prostora, vlastiti parking i vanjski prostor za igru.

Viktorijanski sjaj bivše policijske stanice i muzeja je gradska znamenitost više od 125 godina. Nalazi se u blizini centra Birminghama, na Stratford Road-u, jedna od najstarijih i najdužih ulica koja povezuje Birmingham, drugi po veličini grad u Velikoj Britaniji, i Shakespearov rodni grad Stratford Upon Avon.

Ovaj više milionski projekat je zaista historijsko dostignuće za bh. zajednicu u Velikoj Britaniji i rezultat je timskog rada.

Sada je vrijeme za adaptaciju prostora i stvaranje novih uspomena.

Organizacija Bosnia UK Network uspostavljena je 1996. godine, kada se javila ideja da se dvadeset i sedam lokalnih dijasporskih zajednica uspostavi pod okrilje jedne organizacije. Bio je to veliki izazov pokrenuti i organizovati zajednicu dijaspore, koja je nakon agresije, protjerivanja i genocida pristigla u V. Britaniju.

Kao organizacija su uspjeli da ostvare kvalitetan kontakt s lokalnim političkim organizacijama i vlastima te predstavnicima u Parlamentu i u V. Britaniji ponosno djeluju kao vrijedni članovi društva.

Čestitamo našoj zajednici i želimo im sreću u novim prostorijama.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.