KOZARAC-Jutarnji trač…

Spletom okolnosti, evo me u Bazelu u tranzitu na putu u Strazbur i malo je čudan osjećaj pisati Jutarnji trač iz ovog ugla pogleda na našu čaršiju.

Ipak, evo koristim priliku da se javim, da podjelim s vama neke malo i lične stvari ali opet vezano za Kozarac i sviju nas.

U utakmici četvrtog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine Zvijezda 09 je savladala ekipu Sloge sa 1:0.

Ovo je naslov od 19. augusta i vjerovatno su ovo primjetili oni koji prate sport, sportske rezultate i Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Ništa posebno, sastali se Zvijezda 09 i Sloga, ali ono što je zanimljivo, pogotovo za nas Kozarčane jeste da su u toj Premijer utakmici, u najvećem rangu našeg bosanskohercegovačkog fudbala sastali dvojica Kozarčana, koji su svoje karijere započeli kao djeca povratničkog Kozarca, jedan sa stadiona u Trnopolju drugi sa stadiona Bratstva u Kozarcu.

Ajdin Redžić i Emanullah Blažević našli su se jedan naspram drugog, jedan igrajući za Slogu a drugi za Zvijezdu 09.

Prije dvije godine igrali su zajedno u FK Krupa u gdje su se obojica istakli dobrom igrom,

Krupa je te sezone osvojila Prvenstvo i Kup RS.

Prošle godine igrali su jedan protiv drugog u istom rangu takmičenja a evo ove sezone obojica igraju na našem najvišem nivou.

Ajdin Redžić je sa uspjehom nosio dres šampiona Krupe, a u ljetnoj pauzi je obukao dres premijerligaša dobojske Sloge.

Redžića su treneri i kapiteni prvoligaških klubova izabrali potpuno zasluženo za najboljeg fudbalera Prve lige RS u prethodnoj sezoni.

Vjerujem da većina vas poznaje Ajdina i Emana i da nema potrebe pisati o tome kako su započeli svoje prve fudbalerske korake i gdje su do sad nastupali.

Nezahvalno mi je da pišem o Emanu, jer mogu samo biti ponosni babo, ali možemo svi biti ponosni da jedno malo povratničko mjesto, koje je krenulo sa ruševina i zgarišta, kao što je to naš Kozarac uspjelo iznjedriti dvojicu sportaša koji danas igraju u Premijer ligi i možemo samo željeti da igraju i na još većem nivou.

Kad već spominjem ovu temu, moram istaći i našu Esmu Blažević, koja je također bila pionirka Bratstva i onda nastavila karijeru u ženskom fudbalu.

Pored nastupa za SFK 2000 Sarajevo već nekoliko puta oblačila je dres reprezentacije i branila boje naše domovine.

Prošle sedmice bila je u Trening centru NS/FS BiH u Zenici gdje je održan ljetni kamp za U-19 reprezentativke Bosne i Hercegovine.

U petak kada sam u 19:00 sati polijetao sa banjalučkog aerodroma u istom momentu u Banjaluci je počinjala utakmica u kojoj je Eman sa Zvijezdom 09 nastupao u novom premijer susretu protiv Borca.

Nekako u tom momentu kada sam imao priliku da pogledam u zemlju sa visine i gledam kako se banjalučki stadion smanjuje u tačku, prošle su mi ove misli o mojoj, našoj djeci koja rastu i stasaju u Kozarcu i odlaze u svijet i postižu rezultate na koje sasvim sigurno, kao mala zajednica, možemo biti ponosni.

Nema me dan u čaršiji i već čujem tračeve o Bratstvu, o izgradnji stadiona, o nekim navodnim svađama.

Neumorno se raspravlja o tome šta je bilo, od muhe se pravi slon od jednostavnog komplikovano.

To me je i navelo da objavim ovaj trač i prestavim naše fudbalere i fudbalerku, djecu FK Bratstva.

I svi se pitaju gdje je zapelo, šta je sa stadionom, gdje su pare, šta se uradilo?

A situacija je prilično jednostavna, stala je podrška, nema se više sredstava, ni za takmičenje, niti za završne radove, s tim da ima još da se radi sijanje trave na terenu.

Gradimo tribine na drugom stadionu (što je svakako za pohvaliti) ulazimo u nepotrebne beskrajne rasprave, gubimo snagu i motivaciju, trgaju se i kvare međuljudski odnosi…

Umjesto, da se svi prebrojimo, upišemo u klub 100, postanemo članovi Bratstva, da podržimo fudbalere i trenera koji se takmiče, da vidimo sa upravom koliko još sredstava nedostaje i da riješimo pitanje stadiona.

Pitanje je da li naša djeca zaslužuju da im pružimo najbolje uslove za razvoj i da njedrimo dalje premijerligaše i reprezentativke na koje, sasvim sigurno, možemo danas biti ponosni?

A ima još Kozarca i Kozarčana u Cirihu 🙂

Podržimo Djecu Bratstva, podržimo Bratstvo, jer Bratstvo je veće od sviju nas pojedinaca, mi ćemo nestati, Bratstvo će ostati…❤️⚽️🇧🇦

Add comment

BLISTAVI DOM – Vaša sigurnost i povjerenje su naš emanet!

Highlight option

Turn on the "highlight" option for any widget, to get an alternative styling like this. You can change the colors for highlighted widgets in the theme options. See more examples below.

Advertisement

Small ads

Flickr

  • spada
  • Fatuma
  • Madoka
  • le Lac
  • Vigil with the doves
  • Human rights are not white
  • "I am tired and sick of war. Its glory is all moonshine. It is only those who have neither fired a shot nor heard the shrieks and groans of the wounded who cry aloud for blood, for vengeance, for desolation. War is hell." William T. Sherman
  • "I am tired and sick of war. Its glory is all moonshine. It is only those who have neither fired a shot nor heard the shrieks and groans of the wounded who cry aloud for blood, for vengeance, for desolation. War is hell". William T. Sherman
  • The sadness of Pèlerine

Social Widget

Collaboratively harness market-driven processes whereas resource-leveling internal or "organic" sources.

ThemeForest

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.