Sanski Most dobio veliki šoping-centar

U Sanskom Mostu s radom je započeo veliki šoping-centar, u čijem sastavu se nalazi više prodajnih objekata, a najveći broj njih pripada velikim turskim trgovačkim lancima koji se bave trgovinom robom i kućanskim potrepštinama.

Pomenuti trgovački centar izgrađen je na mjestu gdje se decenijama nalazila gradska pijaca u Sanskom Mostu, a radovi su započeli prije nepune dvije godine.

Projekat je finansiran sredstvima Generalne direkcije vakufa Republike Turske, dok je implementator bio Medžlis Islamske zajednice Sanski Most.

Vrijednost cjelokupne investicije iznosila je više od šest miliona maraka, a pored prodajnih prostora i drugih sadržaja, u prizemlju objekta smještena su skladišta i parking-mjesta.

Također, u narednom periodu predviđena je i kultivacija okolnog prostora, gdje bi se uredile zelene površine, a zamišljeno je da ovo bude najmodernija tržnica u Bosni i Hercegovini. Inače, prostor gdje se nalazi sadašnja gradska pijaca u Sanskom Mostu nacionaliziran je u bivšem sistemu, ali je odmah poslije rata, odlukom lokalnih vlasti, vraćen u vlasništvo Islamske zajednice, budući da se radilo o vakufskoj imovini. Izgradnju objekta pratile su brojne finansijske poteškoće zbog inflacije i poskupljenja građevinskih materijala, pa je rok za izgradnju od godinu dana odavno probijen.

Inače, ovo je prvi objekat ovakvog tipa na području općine Sanski Most.

 

(Zlatan Čekić; Nezavisne)

Add comment

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.