Naši zlatni pioniri, naši šampioni

15. septembra prošle godine Djeca Bratstva, naši najmlađi fudbaleri, najavili su svoj ulazak u Omladinsku ligu PIONIRI PFS Prijedor i prvu utakmicu koja se igrala tri dana kasnije, u nedelju 18. septembra 2022. godine, protiv vršnjaka iz Omarske.

Kao najmlađi učesnici u prvenstvu nisu imali velika očekivanja, samo igranje u ligi bio je veliki uspjeh i izazov.

Ipak, prvu utakmicu zabilježili su visokom pobjedom 5:0, na radost sviju nas navijača, pogotovo roditelja.

Visoka pobjeda pionira FK Bratstva na startu nove takmičarske sezone

Nakon te utakmice sve ostalo je istorija, bilo je tu svega, 22 kola  tuge i radosti, plača i smijeha, poraza i pobjeda i ono najbitnije završili su prvenstvo hrabro i pošteno i pokazali da su nada i budućnost kozaračkog fudbala.

Pioniri Bratstva odigrali su u subotu i zadnji meč ove sezone, ugostivši svoje, možemo slobodno navesti starije, vršnjake iz Rasavaca.

Nažalost fizička razlika doprinijela je porazu od 2:4. Prednost od 0:3 iz prvog poluvremena i brzo vodstvo od 0:4 bili su nedostižni za naše pionire koji su se “probudili” tek polovinom drugog poluvremena i uspjeli postići dva lijepa gola.

Bez obzira na poraz, jer i on je dio sportskog života i treba da bude lekcija i iskustvo za buduće utakmice, nebitno ni koje je osvojeno mjesto na tabeli,   naši najmlađi fudbaleri zaslužili su epitet “naši šampioni”.

Upravo zbog svega napisanog, predsjednici Zijad Kusuran ispred uprave FK Bratstvo i Edin Karabašić, ispred roditelja Djece Bratstva, uručili su našim pionirima zlatne medalje kao nagradu za postignuti uspjeh i napredak u igri.

Oni su naši zlatni pioniri, naši šampioni!

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.