Učenici Richmond Park škole u Bihaću Fatih Crljenković i Adi Civić osvojili zlatnu medalju na međunarodnoj olimpijadi VILIPO

Učenici 4. razreda Richmond Park Međunarodne škole u Bihaću, Fatih Crljenković iz Sanskog Mosta i Adi Civić iz Cazina su osvojili zlatnu medalju na prestižnom međunarodnom takmičenju VILIPO.

VILIPO (Vilnius International Project Olympiad) je uzbudljivo međunarodno takmičenje za učenike između 14 i 19 godina, koje se održava u Viljnusu, Litvanija, sa osnovnom idejom da probudi svijest i želju za naukom, umjetnošću i tehnologijom kod mladih ljudi, kako bi oni u budućnosti dali svoj doprinos zajednici. Ukazuje na ekološka pitanja, poput zagađenja zraka i vode i globalnog zagrijavanja, pa se u okviru VILIPO platforme učenicima daje prilika da kreiraju, izume i usavrše rad postojećih tehnologija kako bi zaustavili proces uništenja planete Zemlje.

Učenici širom svijeta imaju priliku poslati svoj projekat na jednu od ponuđenih tema, a najbolje projekte bira stručni žiri, nakon čega oni učestvuju na svečanom proglašenju pobjednika u svakoj kategoriji.

Fatih Crljenković i Adi Civić su na ovom takmičenju uzeli učešće sa svojim projektom kratkim filmom AMAR koji se dotiče aktuelne teme inflacije. kao i dobročinstva kroz jednu emotivnu priču:

Rame uz rame sa kreativnim mladim ljudima širom svijeta, uprkos jakoj konkurenciji i mnogobrojnim projektima u okviru svoje Art kategorije, Fatih i Adi su osvojili zlatnu medalju, ponosno predstavljajući školu i svoju domovinu Bosnu i Hercegovinu.

Add comment

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.