Remi u gostima

U današnjoj gostujućoj utakmici, 16. kola Regionalne lige Zapad, FK Bratstvo uspjelo je ostati neporaženo i osvojiti bod u remiju sa domaćinima FK Sloga DIPO u Gornjim Podgradicama.

Tokom prvog poluvremena nije se naziralo da će utakmica biti dramatična sa dosta golova i preokreta rezultata.

Tek pred kraj prvog poluvremena fudbaleri Sloge uspijevaju dati gol i povesti sa 1:0.

Drugo poluvrijeme donijelo je mnogo više igre i uzbuđenja, trener Turkanović je izmjenama uveo još dva napadača i tako sve karte bacio na sto, što mu se brzo i isplatilo.

Bratstvo je u nastavku igre, brzo došlo do poravnanja rezultata, golom Armina Mešića, a petnaestak minuta nakon toga i do vodstva pogotkom Dejana Tice.

Nažalost, slavlje naših fudbalera je kratko trajalo i domaćini izjednačavaju na 2:2 a ubrzo nakon toga ponovo dolaze u vodstvo od 3:2.

Ipak, pet minuta pred kraj susreta, Armin Mešić ponovo uspjeva zatresti mrežu domaće ekipe za 3:3, što će biti krajnji rezultat utakmice.

Ovim remijem ekipa Bratstva uspjela je ostati neporažena i u trećoj utakmici u nastavku takmičarske sezone, a osvojenim bodom učvrstiti svoju poziciju na 8. mjestu na tabeli, izjednačivši se sa brojem osvojenih bodova sa ekipom ispred na 7. mjestu.

Iskrene čestitke za borbenost do kraja. iskazenu u današnjoj utakmicu, koja je rezultirala da se ipak sa ovog gostovanja vrate sa osvojenim bodom.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.