KOZARAC-Jutarnji trač…

Kesten je krenuo listati i to je već znak da idu bolji dani, nova sezona je pred nama, prešli smo na ljetno računanje vremena a evo danas je i četvrti dan ramazana.

U čaršiji ništa novo, rekli bi, osim tog proljetnog šarenila što je polako okupira i daje joj sasvim novi izgled.

Kako je nastupio mjesec posta, promjenila se i ona ustaljena kolotečina i ramazan se osjeti u svim našim džematima.

Sutra je najavljen Zbor građana Mjesne zajednice Kozarac i to je najveći razlog što ovaj put pišem ovaj trač, jer ovo je sigurno jedno od važnijih pitanja a koje nas, čini mi se, ne interesuje puno.

U pitanju nije samo osnivanje nove mjesne zajednice Babići, ovo je pitanje i buduće opštine Omarska, a na kraju i pitanje samog statusa Kozarca, odnosno vraćanja opštine Kozarac.

Pisalo se već dosta o tome, kao i pretenzijama za našom teritorijom ali malo je, da ne kažem nikako, reakcija bilo.

Vidjećemo sutra gdje se nalazimo po ovome pitanju i nadam se imati više informacija, posebno o tome gdje je zapela naša inicijativa za opštinu Kozarac, i šta se sve može učiniti da se odbrani naša teritorija? Iako sam optimista, plašim se da ovu igru gubimo.

A koliko su krivi “oni”, još više smo krivi mi, odnosno oni koji su nas poveli u ovu priču i odveli na stranputicu gdje su nas ostavili.

Iskreno se nadam da ćemo shvatiti ozbiljnost vremena i situacije i da ćemo uspjeti odbraniti Kozarac, a to nećemo postići povremenim istupima u medijima sa pustim željama da će nam to neko tek tako pokloniti.

Već smo pisali o današnjem susretu 15. kola Regionalne lige Zapad, u kojem su fudbaleri Bratstva ugostili ekipu FK Krajina iz Banja Luke i slavili rezultatom 2:1.

Nakon prve uspješne utakmice u gostima, ovo je prva pobjeda novog trenera, našeg Eldina Turkanovića pred domaćom publikom, zato mu i ovom prilikom iskreno čestitam i želim da nas što više raduje ovakvim pobjedama.

Toliko ovaj put… Selam, Kozarac…

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.