Faruk Hadžibegić je novi selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine

Proslavljeni bosanskohercegovački nogometaš i trener Faruk Hadžibegić izabran je za novog selektora reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Hadžibegić je danas dobio jednoglasnu podršku Izvršnog odbora Nogometnog saveza BiH pa će ovaj 65-godišnji stručnjak na klupi Zmajeva naslijediti Ivayla Peteva koji nije dobio produženje ugovora. Hadžibegićev ugovor trajat će do kraja kvalifikacija za Evropsko prvenstva, a nastavak saradnje će zavisiti od rezultata.

Ovo je ujedno povratak Hadžibegića u reprezentaciju BiH koju je u prvom mandatu vodio od marta do oktobra 1999. godine.

Selekciju je tada predvodio u sedam navrata u kojima je pobijedio samo Estoniju i Litvaniju. BiH je po njegovim vodstvom remizirala s Lihtenštajnom i Farskim Otocima, dok je poraze doživjela od Škotske dva puta i Češke.

Osim BiH bio je selektor i selekcije Crne Gore te vodio brojne klubove: Sochaux, Betis, Troyes, Gaziantepspor, Diyarbakirspor, Denizlispor, Niort, Dijon, Bastia, Arles, Valenciennes i Red Star.

Posljednji posao imao je upravo vodeći selekciju Crne Gore od koje se oprostio u decembru 2020. godine.

Hadžibegić će kao novi selektor debitovati u martu na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. BiH je smještena u grupu s Portugalom, Slovačkom, Luksemburgom, Islandom i Lihtenštajnom.

Naša selekcija u martu igra dvije utakmice kvalifikacija, prvu 23. marta u Zenici protiv Islanda, a tri dana kasnije na rasporedu je gostovanje kod Slovačke. Vrijedi istaći da je našem timu već osiguran eventualni baraž zbog prve pozicije u Ligi nacija.

(Klix)

Add comment

BLISTAVI DOM – Vaša sigurnost i povjerenje su naš emanet!

Highlight option

Turn on the "highlight" option for any widget, to get an alternative styling like this. You can change the colors for highlighted widgets in the theme options. See more examples below.

Advertisement

Small ads

Flickr

  • rebel
  • Fashion
  • All about Stanley
  • no way out
  • blue screen
  • slice
  • kharlâ
  • piero foscari
  • Arsenale

Social Widget

Collaboratively harness market-driven processes whereas resource-leveling internal or "organic" sources.

ThemeForest

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.