Potpisan ugovor za nastavak izgradnje vatrogasnog doma u Kozarcu

Danas je u prostorijama Vatrogasnog društva Kozarac potpisan ugovor između VD Kozarac i Federalnog ministarstva za raseljene i izbjegle osobe za nastavak izgradnje vatrogasnog doma u Kozarcu.

Radi se o ugovoru za nabavku i ugradnju fasadne i unutrašnje stolarije,  vrijednim 184 000 KM, od kojih 100 000 KM daje Vatrogasno društvo Kozarac, radi se o sredstvima iz budžeta Grada Prijedora na ime finansiranja izgradnje vatrogasnog doma koja su uplačena u martu 2020. godine, dok će razliku potrebnih sredstava obezbjediti Ministarstvo.

Ministarstvo za raseljene i izbjegle osobe, raspisalo je već tender i izabralo izvođača ovih radova za koje se nadamo da će početi već narednog mjeseca.

Ovim putem Vatrogasno društvo kozarac iskreno se zahvaljuje ministru Edinu Ramiću i njegovom ministarstvu na ovoj podršci izgradnje vatrogasnog doma u Kozarcu, podsjetimo da je ovo ministarstvo pomoglo na samom početku izgradnje dajući sredstva za izgradnju temelja, kao i svima koji su na bilo koji način pomogli u dosadašnjim radovima.

Podržimo izgradnju našeg vatrogasnog doma i pomozimo da se on što prije izgradi. 130 godina tradicije  vatrogastva u Kozarcu to zaslužuje!

 

Add comment

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.