Podjeljena 1 tona brašna najugroženijim porodicama

Humanitarna organizacija Kozarac, koja već drugu godinu djeluje na području Kozarca, pored raznih akcija pomoći i aktivnosti koje sprovode, imaju redovnu aktivnost kojom, sredinom svakog mjeseca, pomažu dvadeset socijalno najugroženijih porodica sa higijensko-prehrambenim paketima.

Treba istači i to da se namirnice za pakete uzimaju u dvije lokalne prodavnice te se na taj način i oni podržavaju u svome radu.

Pored higijensko-prehrambenih artikala često se djele i odjeća i lijekovi.

Ovaj mjesec, radni tim HO Kozarac odlučio je da pomogne i naše poljoprivrednike otkupivši 1 tonu brašna, odnosno 40 vreća, koje su ovaj put podjeljene za četrdeset porodica.

Osam vreća kupio je i donirao Hamed Paratušić, a ostalih 32 plačene su iz sredstava HO Kozarac koja su namjenjena za pomoć najugoženijim porodicama na području Kozarca.

Ove redovne pomoći i sve ostale akcije i aktivnosti koje organizuje i realizuje Humanitarna organizacija Kozarac ne bi bile moguće bez financijske podrške članova, čiji broj polako ali sigurno raste iz mjeseca u mjesec.

Članovi radnog tima HO Kozarac koriste ovu priliku da se iskreno zahvale svim članovima i pertnerima HO Kozarac koji daju doprinos njenom radu i rezultatima koje postižu, ujedno i da pozovu i druge naše sugrađane da im se pridruže i da relativno malom godišnjom članarinom (120 eura) osnaže i podrže Humanitarnu organizaciju Kozarac u njenom radu, pomaganju našim sugrađanima i stvaranju boljih uslova življenja u našem mjestu.

Vaše malo, nekom je puno…

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.