Srcem do mira: Mirovna konferencija

28. Mirovna konferencija koju, od početka povratka u Kozarac, organizuje Udruženje žena Srcem do mira a koja okuplja mirovne aktivistice i aktiviste iz Bosne i Hercegovine i inostranstva, održaće se i ove godine u periodu od 24.-26. maja 2022. godine u Kući mira u Kozarcu.

U naredna tri dana planirano je mnogo sadržaja, jedna od tema je: “Korak do rata, tri do mira”. Također je predviđena rasprava o temi diskriminacija kroz obrazovanje na osnovu vjerske, etničke i nacionalne pripadnosti.

Prema riječima Emsude Mujagić, predsjednice udruženja Srcem do mira, ova konferencija šalje prije svega poruke mira i tolerancije i upozorava na određene događaje u društvu koji ugrožavaju mir.

Učesnici ovogodišnje mirovne konferencije pridružiće se mimohodu do Spomen obilježja i Šehidskog mezarja, koji se organizuje 24. maja, na dan kada je 1992. godine počelo uništavanje naselja regije Kozarac, masovne egzekucije i odvođenje građana u prijedorske logore.

Planirane su posjete nekadašnjim logorima Trnopolje i Omarska i prostoru gdje je pronađena masovna grobnica Stari Kevljani.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.