“Aero-miting Prijedor 2022”

Na prijedorskom aerodromu Urije danas će biti održan “Aero-miting Prijedor 2022”, koji će okupiti učesnike iz Bosne i Hercegovine, Slovenije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore i Sjeverne Makedonije.

Predsjednik Upravnog odbora Aero-kluba “Prijedor” Vladimir Novaković rekao je da će biti veoma zanimljiv program, nekoliko akrobatskih aviona, standardni prikaz letenja sportskih letjelica i jedrilica, te radio-kontrolisanih modela i vazdušnog balona, a biće izvedeni i padobranski skokovi.

“Očekujemo veliki broj posjetilaca. Ograničeni smo s prostorom za parking, policija i naši redari će regulisati saobraćaj i zato molimo sugrađane da dođu pješke ili da vozila ostavljaju dalje od aerodroma. Za autobuse sa školskom djecom iz okolnih opština imamo prostor”, izjavio je Novaković novinarima u Prijedoru.

Miting počinje u 12.00 časova, a prethodiće polaganje vijenaca kod spomenika posvećenog slijetanju Franje Kluza i Rudija Čajaveca na prvu slobodnu teritoriju 1942. godine.

Aero-mitingom obilježava se 80 godina od formiranja Prve partizanske avijacije i 70 godina postojanja i rada Aero-kluba “Prijedor”, čija će monografija biti promovisana danas, te dodijeljena priznanja zaslužnim članovima i prijateljima Kluba.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.