Povodom Dana grada, povelja počasnog građanina Miloradu Dodiku, a plaketa grada posthumno Radenku Bašiću

Skupština grada Prijedora odlučila je danas da povodom Dana grada, 16. maja, povelju počasnog građanina dodijeli srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku, a plaketu grada posthumno Radenku Bašiću, načelniku sektora krim-policije u prijedorskoj Policijskoj upravi, koji je ubijen 21. marta.

“Zbog iskazane hrabrosti, profesionalnog i nesebičnog zalaganja i posvećenosti u radu u borbi protiv svih vidova kriminaliteta, očuvanja lične i imovinske bezbjednosti građana, Radenko Bašić dao je najdragocjenije, sopstveni život”, navodi se u obrazloženju Komisije za nagrade i priznanja Skupštine grada Prijedora.

Povelja počasnog građanina dodjeljuje se srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku zbog značajnog doprinosa u razvoju grada Prijedora kao i značajnim projektima koji su realizovani u Prijedoru.

“Riječ je o jednom od najuspješnijih političara na ovim prostorima koji je počasni građanin više gradova u Republici Srpskoj i dobitnik značajnih odlikovanja i priznanja kako u Republici Srpskoj tako i od međunarodnih predstavnika, država i institucija”, stoji u obrazloženju.

Nagrada grada biće dodijeljena Gimnaziji “Sveti Sava” i “Vodovodu” uz novčane iznose od po hiljadu maraka.

Prema obrazloženju Komisije, Gimnazija je, pored osnovne, obrazovne funkcije, oduvijek bila izvor i kulturne svijesti, nosila je obilježje kulturno-sportskog centra, rasadnik je raskošnih talenata u oblastima nauke i umjetnosti, iznjedrila je stručnjake iz brojnih oblasti koji su bili okosnica privrednog, političkog, naučnog, kulturnog i sportskog razvoja Prijedora i okoline.

“Vodovod” je, stav je Komisije, postigao izuzetne rezultate u poslovanju, tokom 60 godina prešao dug put od početka izgradnje organizovanog sistema vodosnabdijevanja stanovništva do preduzeća kakvo je danas, a naročito u posljednjih dvadesetak godina napredovao u svim oblastima poslovanja i izrastao u moderno, efikasno, samoodrživo preduzeće.

Odbornici su danas imenovali diplomiranog ekonomistu Miloša Marjanovića za vršioca dužnosti direktora Doma zdravlja Prijedor.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.