Inicijativa za smjenu zamjenika gradonačelnika Prijedora Žarka Kovačevića nije ispunila uslove po propisanoj proceduri

Predsjednik Skupštine grada Prijedora Mirsad Duratović izjavio je danas da inicijativa za smjenu zamjenika gradonačelnika Prijedora Žarka Kovačevića, koju je danas zaprimio gradski parlament, ne ispunjava uslove budući da po propisanoj proceduri i razrješenje i imenovanje ove funkcije predlaže gradonačelnik odnosno načelnik opštine.

Takvom inicijativom Skupštini, gradonačelniku i odbornicima obratila se grupa građana Prijedora zbog Kovačevićeve uvredljive izjave u povodu katoličkog Uskrsa, Klub odbornika DNS-a u Skupštini grada danas je zatražio uvrštavanje ove inicijative u dnevni red, a iz istog razloga Skupštini se obratio i generalni konzulat Hrvatske.

“Ova inicijativa ne ispunjava uslove, jer samo gradonačelnik može predložiti smjenu”, rekao je Duratović na današnjoj sjednici.

Odbornici su odbacili prijedloge DNS-a da se povuku tačke o poskupljenju vode, kanalizacije i odvoza otpada, a prihvatili inicijativu Kluba odbornika SNSD-a da se u dnevni red uvrsti odluka o postupku za dodjelu i prestanak statusa udruženja od opšteg interesa za grad Prijedor.

Predsjednik Kluba Goran Velaula rekao je da je više organizacija koje rade na poboljšanju kvaliteta života i da se s tim u vezi treba obezbijediti i odgovarajuća institucionalna podrška.

Sa dnevnog reda povučene su tri tačke iz oblasti prostornog planiranja.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.