Opsadno stanje u više gradova-Ubijen načelnik Krim-policije u Prijedoru

Nakon ubistva načelnika sektora krim-policije PU Prijedor Radenka Bašića, policija je opkolila Prijedor i legitimišu skoro sva vozila, saznaju “Nezavisne”.

“Naoružana policija je na svakom koraku a u gradu su gužve od jutros, jer ljudi idu na posao, a ubistvo se desilo prije sedam časova”, navode čitaoci iz Prijedora.

I na ulicama Banjaluke jutros je naoružana policija, koja provjerava vozila.

“Na skoro svim ulazima u grad su patrole ali i policija u civilu, skoro svi automobili su konrolisani”, javljaju čitaoci.

Mediji nezvanično prenose da je najmanje jedna osoba privedena.

Kako je saopšteno iz  PU Prijedor policiji je jutros u 06,53 časova prijavljeno je da je u naselju Pećani u Prijedoru nepoznato lice pucalo iz vatrenog oružja na drugo lice koje je tom prilikom smrtno stradalo.

“Pod nadzorom tužioca Okružnog javnog tužilaštva Prijedor preduzimaju se mjere i radnje na utvrđivanju svih okolnosti prijave”, navodi se u saopštenju.

U više gradova RS opsadno je stanje – na ulicama su policajci koji kontrolišu sve vozače i putnike.

S dugim cijevima u rukama, policajci se, između ostalog, raspituju odakle je svako vozilo koje su zaustavili stiglo.

Ovo je tek jedna od aktivnosti kojim policija pokušava otkriti ubicu načelnika sektora krim-policije PU Prijedor Radenka Bašića.

“Mene su kontrolisali u Banjaluci. Pitali su me gdje idem. Iznenadio sam, nisam imao pojma šta se dešava. Tek kasnije sam čuo da je ubijen policijski načelnik u Prijedoru”, rekao je jedan Banjalučanin za “Nezavisne novine”.

U još nekoliko gradova, kako nam je potvrđeno, takođe ima punktova, na kojim policija kontroliše građane.

Inače, iz MUP-a RS rekli su da je u pitanju teško ubistvo, te da je u toku potraga za ubicom.

Slučaj istražuju pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet i Policijske uprave Prijedor, a pod nadzorom Posebnog odjeljenja za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika oblika privrednog kriminala Republičkog javnog tužilaštva.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.