Safet i Satko: Da je međunarodna zajednica spriječila genocid u BiH, ne bi bilo Ukrajine danas!

Safet Alispahić iz Australije i Satko Mujagić sa ekipom iz Haga uoči skupova za mir: Nećemo trpiti poniženja! Samo nek probaju pocijepati BiH!

Naša dijaspora je sazrela moralno, mentalno i materijalno! Možemo mnogo da uradimo! Ekonomski smo potkovani! Nikada više nećemo dozvoliti ono što se desilo 90-ih godina!

Na protest ćemo spomenuti Kijev i Sarajevo u istoj rečenici! Nema pregovora sa čovjekom koji negira postojanje BiH i šuta zastavu BiH! Poruka za one koji u BiH odlučuju je da ne mogu više pregovarati u naše ime! Ko napada našu zemlju, neka zna da ćemo je braniti!

Alispahić: BiH, što se tiče dijaspore, nikada neće biti u istom stanju! Protesti su mirni skup koji nazivamo danom zahvalnosti! Ne podržavamo ono što se dešava trenutno u BiH! Naša dijaspora je sazrela moralno, mentalno i materijalno! Možemo mnogo da uradimo! Ekonomski smo potkovani! Nikada više nećemo dozvoliti ono što se desilo 90-ih godina! Iz Sidneja i Melburna ćemo poslati poruke da se u BiH više ništa ne može dešavati bez nas! Mi smo dio BiH!

Mujagić: Skupovi će biti održani u više od 20 zemalja i više od 70 gradova! Mi nećemo protestovati, nećemo galamiti! Imat ćemo minut šutnje za žrtve u Ukrajini, kako ukrajinske – tako i ruske! U Hagu će šest ljudi dobiti Povelju “Prijatelji BiH”! Među onima koji će dobiti povelju je i Stipe Mesić! Odlučili smo da se nekim ljudima zahvalimo zbog svega što su uradili za nas i BiH! Naša poruka je mir! Spomenut ćemo Kijev i Sarajevo u istoj rečenici! Mi smo za Ukrajinu! Minut šutnje je i za poginule ruske vojnike! Većina njih nije u Ukrajini zato što to žele! Ne možemo ovako dalje sa Srbijom koja poziva rezerviste! Srbija je u dva rata bila na pravoj strani! Da li žele da u eventualnom trećem ratu budu na strani okupatora?!

Alispahić: Da je međunarodna zajednica reagovala u BiH 90-ih, danas ne bi imala Ukrajinu! Ako sad ne urade prave stvari, nama se može ponoviti ono što se desilo 90-ih! Nije samo do međunarodne zajednice – i do nas je! Bh. građani moraju shvatiti da je sudbina u našim rukama! U BiH se ne može ništa više rješavati bez nas koji živimo van BiH! U Dejtonskom sporazumu je sve definisano, a mi to ignorišemo! Međunarodna zajednica je pustila da se sve ovo dešava! Neki su se ubezobrazili pa ignorišu ono što je presudila međunarodna zajednica! Nema pregovora sa čovjekom koji negira postojanje BiH i šuta zastavu BiH! Poruka za one koji u BiH odlučuju je da ne mogu više pregovarati u naše ime! Bh. građani nemaju pravo ignorisati stanje u BiH!

Mujagić: Poruka za sve Bosance i Hercegovce je da ostanemo hladne glave i da ne dozvolimo da nas bilo ko dijeli! BiH nije samo muslimanska kako Dodik govori! Kada vidite Safeta i Satka, nemojte misliti da iza nema Srđana i Ivice! Neće se BiH pocijepati! Ko napada našu zemlju, neka zna da ćemo je braniti!

Alispahić: Mi smo neformalna organizacija! Svih osamnaest ambasadora koji su odbili obilježiti Dan nezavisnosti BiH neprijatelji su BiH!

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.