Danas prijevremeni izbori za gradonačelnika Prijedora

Građani Prijedora danas na prijevremenim izborima biraju novog gradonačelnika. Biračka mjesta otvorena su do 19:00 sati.

U utrku za poziciji gradonačelnika ide 14 kandidata, a očekuje se da pravi okršaj između kandidata SNSD-a i zajedničkog kandidata opozicionih SDS-a, PDP-a i DNS-a.

Pravo glasa ima 86.329 građana, a birači će glasati na 130 redovnih biračkih mjesta i na jednom biračkom mjestu za glasanje na nepotvrđenim glasačkim listićima. Takođe, za potrebe prijevremenih izbora u Prijedoru formirana su tri mobilna tima i jedan poseban kovid mobilni tim.

“Pravo glasa na ovim prijevremenim izborima, prema biračkom spisku zaključenom u ponoć, 22. novembra, ima 86.329 birača, uključujući 608 registrovanih za glasanje u odsustvu, koji pravo glasa ostvaruju lično na biračkom mjestu u Prijedoru i 2.851 birač registrovan da glasa putem pošte”, saopštili su iz Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine.

Za posmatranje prijevremenih izbora u Prijedoru CIK BiH je akreditovao 148 posmatrača udruženja građana i dva posmatrača iz OHR-a, a pored njih biće i veliki broj posmatrača iz reda političkih partija koji će nadgledati rad biračkih odbora i gradske izborne komisije.

Prvi nezvanični rezultati izbora u Prijedoru biće poznati već u nedjelju naveče, s tim da po Izbornom zakonu BiH Centralna izborna komisija BiH u roku od mjesec dana mora utvrditi konačne rezultate, a prema nezvaničnim informacijama s obzirom na to da se izbori održavaju u samo jednoj opštini, novi gradonačelnik Prijedora dužnost bi mogao preuzeti do kraja godine.

 

( Vijesti.ba)

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.