Probosanske stranke održale još jedan sastanak o zajedničkom izbornom nastupu u RS-u

Probosanske stranke, koje pregovoraju o eventualnom zajedničkom izbornom nastupu u RS, danas su razgovarale o tome kako animirati dijasporu da glasa i koji će biti kriteriji za utvrđivanje kandidata u ovom entitetu na predstojećim Općim izborima.

Kako su saopćili iz Platforme za progres (PzP), na trećem sastanku, ovaj put održanom u Kozarcu, domaćin je bila ova stranka. Sastankom je predsjedavao kandidat ove stranke za predsjednika/potpredsjednika RS Jusuf Arifagić. Prisutan je bio i predsjednik PzP-a Mirsad Hadžikadić.

Također su prisustvovali predstavnici SDP-a, SDA, NiP-a, SBB-a, DF-a, NES-a, SBiH-a, Socijaldemokrata i Nezavisne liste Doboj. Razgovarali su o, kako su naveli, načinima animiranja dijaspore za registraciju za glasanje i o situacijama sa kojima se susreću na terenu, a koje su specifične za različita područja na teritoriji ovog entiteta.

Tema razgovora su bili i, kako su obrazložili, kriteriji kojima će se voditi prilikom izbora kandidata koji će na najbolji način predstavljati građane i raditi za njihove interese, kako bi došlo do suštinskih promjena u RS. Najavili su i formiranje dva tima.

“S ciljem provođenja smjernica i dokumenta koji će se usaglasiti na jednom od narednih sastanaka, formirat će se dva tima – tim za koordinaciju aktivnosti i tim za rad sa dijasporom. Svi prisutni su izrazili spremnost za dalje razgovore”, naglasili su.

Sljedeći sastanak će se održati krajem augusta u Doboju, u organizaciji Nezavisne liste Doboj, saopćili su iz PzP-a. Podsjećamo, zajednički izborni nastup probosanskih stranaka predložio je SDP.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.