Biciklistički maraton “Kozarac-Bihać-Srebrenica-Kozarac 2021”

Poštovani simpatizeri biciklizma,

 

 

Kako nam se bliži mjesec juli, tako nadolaze  sjećanja i asocijacije na isti. Nama, iz biciklističkog kluba Kozarac, mjesec juli je sinonim za zločine i genocid koji su zadesili našu Bosnu i Hercegovinu. U spomen i sjećanje na iste, već dugi niz godina sudionici smo memorijalnog maratona “Bihać-Srebrenica”, a odnedavno smo otišli  korak dalje, te smo odlučili da memorijalni  maraton,koji inače završava u Srebrenici, produžimo do Kozarca.

U zadnje skoro dvije godine svjedoci  smo svojevrsnih ograničavanja  zbog  virusa COVID-19. Usljed toga  će i marathon  ove godine, baš kao i prošle, biti održan u nešto drugačijoj formi.

Naši  članovi koji planiraju uzeti učešće u maratonu, krenuti  će iz zemalja prebivališta te se pridružiti glavnoj povorci koja kreće iz Bihaća put Srebrenice, 8. 7. 2021., odakle će se zaputiti prema Kozarcu,  gdje, ako Bog da, stižu 13. 7.

 

Maraton “Bihać-Srebrenica-Kozarac”, dug je oko 850 kilometara, te traje 6  dana.

Prvi dan: Bihać-Jajce

Drugi dan: Jajce-Sarajevo

Treći dan: Sarajevo-Srebrenica

Četvrti dan: Srebrenica-Zvornik

Peti dan: Zvornik-Jelah

Šesti dan: Jelah-Kozarac.

 

U slučaju da neko odluči učestvovati, molimo da se najkasnije do 20.6. javi redakciji portala Kozarac.ba/ Kozarac.eu ili u privatne poruke naše Facebook stranice kako bi se dogovorili oko detalja.

Na kraju, koristimo priliku da se zahvalimo našim sponzorima etno selo „BK Oaza“, domu za starija lica  „Enea“, portalima kozarac.ba, kozarac.eu preko kojih ćemo se tokom maratona povremeno oglašavati,  te velikom broju naših simpatizera koji nas potpomažu, kako financijski, tako i moralno!

Hvala vam!

 

Vaš  BK Kozarac.

 

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.